Tomasz Jakubiak zaczynał karierę w telewizji śniadaniowej i gotował w programach takich jak "Pytanie na śniadanie", czy "Dzień dobry TVN". W siódmej edycji "MasterChefa Juniora" zastąpił Mateusza Gesslera w fotelu jurorskim. Widzowie polubili go za jego własny program "Jakubiak lokalnie". Kucharz pochwalił się ostatnio utratą kilogramów i zdradził, jak udało mu się osiągnąć tak spektakularne efekty. Jak się okazuje, wcale nie musiał przechodzić na ścisłą dietę.
Tomasz Jakubiak z programu "MasterChef Junior" opublikował na Instagramie serię zdjęć z wyprawy po różnych krajach i pokazał się w odchudzonej wersji. W opisie fotografii zdradził, że pozbył się z jadłospisu jedynie dwóch typów produktów i tak osiągnął spektakularne efekty. Podkreślił, że po przemianie dużo lepiej czuje się ze sobą.
Był Tomek i nie ma Tomka. Zero diety, ale prawie zero glutenu i alko! Jakoś tak lepiej się człowiek czuje - napisał na Instagramie.
Fani od razu zareagowali w komentarzach. Pojawiło się kilka sceptycznych głosów, ale większość fanów kucharza pogratulowała metamorfozy. Jak się okazuje, bardzo wiele widzów borykało się z podobnym problemem.
Tuczy nadwyżka kaloryczna, a nie gluten. Po prostu odstawiając alkohol, ograniczyłeś kalorie. Wszedłeś na deficyt. Ot i cała tajemnica.
Jak się wytnie węgle, to od razu waga leci w dół. Tylko jak żyć bez dobrej carbonary albo panuzzo z mortadelą... Jadę obecnie głównie na warzywach i mięsie i samopoczucie jest rewelacyjne.
Hej Tomku i super, że bez glutenu. Ja od dwóch lat bez glutenu i bez cukru. Keto i nigdy nie czułam się lepiej - czytamy w komentarzach.
Co to jest gluten i czy faktycznie jest szkodliwy? Które produkty zawierają gluten? Więcej przeczytaj TUTAJ.
Więcej zdjęć znajdziesz w galerii na górze strony.
Zobacz też: Rozenek i Majdan według astrologii. Są do siebie dopasowani? Gwiazdy mówią jedno: Nie poskromisz jej