Ewa Chodakowska ma kilka sprawdzonych sposobów na to, jak odchudzić tradycyjne potrawy. Dzięki jej propozycjom nasze potrawy będą równie smaczne, ale mniej kaloryczne.
Sposób przygotowania
Najpierw przez noc namocz grzyby w szklance wody. Następnego dnia przelej zawartość do garnka i dodaj 400 mililitrów wody oraz obrane i pokrojone warzywa. Zagotuj wywar, pod koniec dodaj przyprawy.
Sposób przygotowania
Warzywa podstawowe (czyli trzy pierwsze składniki) ugotuj do miękkości. Następnie ostudź je, obierz i pokrój w kostkę. Potem dodaj pokrojony w kostkę kwaszony ogórek, ugotowane żółtko oraz pokrojone w kostkę jabłko. Wymieszaj jogurt z poszatkowaną cebulą, natką pietruszki i przyprawami. Wymieszaj sos z sałatką i podawaj.
Sposób przygotowania
Opłucz rybę i dokładnie osusz, a następnie pokrój na kawałki i ułóż na plasterkach jabłka. Posyp śledzia plasterkami cebuli, koperkiem i skrop olejem. Przed podaniem trzymaj godzinę w lodówce, aby smaki się połączyły.
Sposób przygotowania
Natrzyj dorsza olejem, przyprawami i posyp migdałami. Następnie piecz w piekarniku do miękkości. Gotową rybę przełóż na talerz i skrop sokiem z cytryny.
Smacznego!
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!