Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Wielu Polaków decyduje się samodzielnie przygotować świąteczne śniadanie. Nie wszyscy dysponują jednak czasem, coraz popularniejsze stało się więc zamawianie gotowych potraw. Wielkanocne smakołyki oferuje również restauracja Magdy Gessler. Jest to jednak raczej opcja dla zamożnych, bowiem ceny cateringu przyprawiają o zawrót głowy.
Należący do Magdy Gessler lokal "U Fukiera" jest bardzo popularny. Nie należy jednak do najtańszych. Restauracja ma w swojej ofercie także catering. Ostatnio na instagramowym profilu knajpki pojawił się post mający zachęcić do zamawiania wielkanocnych smakołyków, które przygotowywane są według przepisu gwiazdy TVN.
Wielkanoc Magdy Gessler: radość, dania przypominające dzieciństwo, rodzinne receptury gromadzone przez lata i ukłon w stronę staropolskich tradycji oraz starych, odkrytych na nowo przepisów. To kolory wiosny, świeże i znakomite produkty, wspaniałe zapachy i najwyższej jakości składniki. Dania i produkty przygotowane "U Fukiera" z pewnością urozmaicą wielkanocny stół, dodając mu oryginalności i szczypty wytworności - czytamy we wpisie.
Wszyscy, którzy będą chcieli skosztować wielkanocnych potraw Magdy Gessler, muszą przygotować się na spory wydatek. Cena połówki faszerowanego jajka to bowiem siedem złotych. Sałatka jarzynowa (300 gramów) kosztuje natomiast 41 złotych, z kolei miłośnicy sałatki śledziowej będą musieli zapłacić 58 złotych za tę samą ilość. Do najtańszych nie należy także rosół, którego niecały litr kosztuje 63 złote. Jeszcze droższy jest żur prawdziwkami - 75 złotych. Najdroższa jest jednak pieczona kaczka, jedna sztuka to wydatek rzędu 190 złotych. Sporo kosztują również słodkie wypieki. Mazurki to koszt około 60 złotych, za kilogramowy sernik zapłacimy 95 złotych, natomiast za wielkanocną babkę 88 złotych. Skusicie się na się na wielkanocne przysmaki Gessler?
Jeśli nie chcecie wydawać małej fortuny na wielkanocne smakołyki z lokalu Magdy Gessler, możecie wypróbować przepis restauratorki na sałatkę jarzynową (znajdziecie go TUTAJ). Wielu nie wyobraża sobie świątecznego stołu, na którym mogłoby zabraknąć tej popularnej potrawy. Gwiazda TVN zdradziła, jak przygotować ją, aby smakowała idealnie. Sekret tkwi w rezygnacji z jednego składnika.