Więcej aktualnych informacji ze świata polskiego show-biznesu znajdziecie na stronie Gazeta.pl
Wielkimi krokami zbliżają się święta wielkanocne. Na wielu polskich stołach zagości tradycyjna sałatka jarzynowa. Swoim przepisem na to danie podzieliła się Magda Gessler. Słynna restauratorka poradziła, aby zrezygnować z jednego składnika. Czego nie powinniśmy dodawać?
Magda Gessler ma na Instagramie ponad milion fanów. Słynna restauratorka opublikowała na profilu krótki filmik, w którym podzieliła się przepisem na sałatkę jarzynową. Jest to danie, bez którego wielu Polaków nie wyobraża sobie świąt wielkanocnych. Według gospodyni "Kuchennych rewolucji" potrawa nie powinna zawierać... cebuli.
Nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli dołożymy ją dzień wcześniej, to później, jak otwieramy lodówkę, to nam wyje taki gaz cebulowy - stwierdziła gwiazda.
Restauratorka zaznaczyła też, że bardzo ważna jest jakość ziemniaków. Należy wykorzystać żółte i kleiste, a nie mączyste. Magda Gessler radzi także, żeby warzywa gotować w rosole, a nie w wodzie. Gospodyni "Kuchennych rewolucji" proponuje również nie żałować kiszonych ogórków i jabłek, które podkreślą smak sałatki jarzynowej. Gwiazda do potrawy dodaje też marynowane kurki, co może wydawać się nieoczywistym rozwiązaniem. Restauratorka nie zapomina o przyprawach. Odpowiednio doprawione danie zachwyci wszystkich gości.
Skorzystacie z przepisu Magdy Gessler?