Magda Gessler jest jedną z najsłynniejszych restauratorek i kreatorek smaku w Polsce. Ma ona kilka restauracji, które cieszą się ogromną popularnością. Oprócz tego prowadzi własny format "Kuchenne rewolucje" i dzieli się autorskimi przepisami na różne dania. Tym razem zdradziła, jak przygotować idealną sałatkę jarzynową.
Sałatka jarzynowa uchodzi w Polsce za nieodłączny elementem świątecznych posiłków, ale i jest częstym gościem podczas imprez okolicznościowych. Magda Gessler nieco urozmaiciła przepis, który ponoć jest jednym z najlepszych.
Potrzebne składniki:
Sposób przygotowania:
A jakie są tipy na perfekcyjną sałatkę jarzynową według Magdy Gessler? Przede wszystkim szczególną uwagę trzeba skupić na wyborze ziemniaków. Restauratorka stawia na te żółte i kleiste, zamiast mączystych. Warzywa warto ugotować na rosole - wydobędzie się z nich w ten sposób więcej aromatu. Główne skrzypce w potrawie grają ogórki oraz jabłka - nie żałujemy ich. Można również rozważyć dodanie kurek, co jest dość nieoczywistym rozwiązaniem. Jest jeden składnik, którego powinniśmy unikać. Chodzi o cebulę.
Nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli dołożymy ją dzień wcześniej, to później, jak otwieramy lodówkę, to nam wyje taki gaz cebulowy - stwierdziła Magda Gessler.
Wypróbujecie przepis Magdy Gessler?