Mateusz Gessler jest jednym z tych warszawskich restauratorów, który może poszczycić się posiadaniem lokali w najlepszych punktach w mieście. W Warszawie ma aż cztery restauracje, z czego w tym roku w aż trzech z nich zostanie zorganizowana kolacja sylwestrowa. Czego możemy spodziewać się w menu? Sprawdziliśmy dla was proponowane dania i zapowiadane atrakcje. Sprawdźcie też, jakie są przewidziane ceny na imprezie u gospodarza "Hell's Kitchen".
Restauracja Mateusza Gesslera Dock19 mieści się w Elektrowni Powiśle w Warszawie. Miejsce zostało po raz pierwszy otwarte w 2022 roku. Menu sylwestrowe skomponował Mateusz Gessler i Adam Kwil i jest inspirowane kuchnią europejsko-azjatycką.
W lokalu będzie także DJ, który do godziny trzeciej zadba o odpowiednią muzykę. Goście zostaną przywitani drinkiem. Do wyboru będą dwa: "Sour Claus", czyli wódka infuzowana mieszanką przypraw cytrusowogoździkowych z nutą migdałów i róży, lub równie kuszący "Be my tangerine" z ginem, Cointreau, białkiem jajka i świeżą mandarynką. Za udział w kolacji trzeba zapłacić 600 zł.
Goście będą mieli do wyboru zimną przystawkę, ciepłą przystawkę, zupę, danie główne i deser. Powitanie Nowego Roku odbędzie się na tarasie z kieliszkiem szampana. W sylwestrowym menu przygotowano także ofertę dodatkowo płatnych alkoholi, które będą doliczane do rachunku.
Jakich potraw mogą spodziewać się goście? Sprawdźcie menu poniżej.
Zimna przystawka do wyboru
Ciepła przystawka do wyboru
Zupa do wyboru
Danie główne do wyboru
Deser do wyboru
Warszawski sen to jedna z dwóch restauracji Mateusza Gesslera, które mieszczą się w warszawskiej Hali Koszyki. W tym miejscu zostanie zorganizowana elegancka kolacja, a gościom towarzyszyć będzie kwartet muzyczny z nowoczesnymi aranżacjami utworów jazzowych i popowych. Menu na 31 grudnia 2022 zostało skomponowane przez trzech szefów kuchni: Mateusza Gesslera, Roberta Kondziela i Adriana Rogozińskiego.
Goście zostaną przywitani drinkiem. Do wyboru będzie" Rossini", czyli wino musujące, truskawki i likier truskawkowy, lub "Americano" z Campari, Martini Rosso, wodą gazowaną i pomarańczą. Kolacja będzie miała formę bufetu i goście będą mieć spory wybór dań. Koszt kolacji to 500 zł.
Przekąski
Słodki bufet
Dania główne
Dania gorące o północy
Warszawa Wschodnia to kolejna restauracja Mateusza Gesslera w stolicy. Lokal znajduje się w Soho Factory. 31 grudnia menu zostało przygotowane przez Mateusza Gesslera i Robeta Kondzielę, które zostanie zainicjowane powitalnym drinkiem "Kir Royal". W trakcie sylwestrowej nocy gościom towarzyszyć będzie duet muzyczny z nowoczesnymi aranżacjami utworów jazzowych i popowych. Dla każdego z gości przewidziane są trzy przystawki - zupa, danie główne i deser. W Warszawie Wschodniej zapłacimy z kolację sylwestrową najmniej, bo 450 zł.
Zupa do wyboru
Dania główne do wyboru
Deser do wyboru
Na którą z trzech oferowanych przez Mateusza Gesslera kolacji wybralibyście się najchętniej?
Zobacz też: "Milionerzy". Uczestnik pozwał twórców. Poszło o bułkę kajzerkę