Uczestnicy "TOP Chef" dostali pracę we francuskiej restauracji! "Zdecydowanie przyciągają"

Jak widać opłacało się wziąć udział w programie "TOP Chef". Niektórzy z uczestników byli bezrobotni, a dzisiaj pracują we francuskiej restauracji.
Dariusz Kuźniak, Bartosz Musiał i Piotr Ślusarz
Facebook

Mieszcząca się w Warszawie, trzyletnia restauracja L'Arc Varsovie zaprosiła do swojego składu utalentowanych i popularnych uczestników programu "TOP Chef" . Jeden z nich - Dariusz Kuźniak - został nawet ich nowym szefem kuchni. Zapytaliśmy menadżera restauracji Przemysława Kołtko, jak rozpoczęła się ta współpraca.

Rozstaliśmy się z naszym szefem kuchni i szukaliśmy po prostu nowego, który mógłby go zastąpić. Wtedy spotkaliśmy Darka Kuźniaka. W tamtym czasie nie wiedzieliśmy jeszcze, że Darek bierze udział w kulinarnym show. Porwał nas swoją osobowością i zaczął pracować w naszej restauracji równocześnie z kręceniem "TOP Chefa". Później polecił nam jeszcze innych uczestników z programu - powiedział Kołtko w rozmowie z Plotek.pl .

37-letni Kuźniak stworzył autorskie menu, którym zmienił trochę zamysł całej restauracji.

Kiedyś byliśmy restauracją stricte francuską. Kiedy zaczęliśmy współpracę z Darkiem Kuźniakiem nasze menu nieco się zmieniło. Darek namówił nas na polskie akcenty w karcie.
mat. prasowe

Oprócz doświadczonego Dariusza Kuźniaka w luksusowej restauracji gotują inni uczestnicy programu: Bartosz Musiał i Piotr Ślusarz. Zostaną na dłużej?

Oficjalnie możemy powiedzieć, że Dariusz Kuźniak i Bartosz Musiał zostaną u nas. Jeżeli chodzi o Piotra Ślusarza, nie mogę tego jeszcze potwierdzić, ale cały czas z nim współpracujemy - powiedział nam menadżer restauracji.

To nie wszystko. L'Arc Varsovie współpracuje jeszcze z dwoma uczestnikami kulinarnego show.

Dzisiaj będzie u nas Piotr Ogiński. Współpracujemy również z Martinem Gimenezem Castro - zdradził Kołtko.

Zapytaliśmy czy popularni kucharze przyciągają już do restauracji.

Zdecydowanie przyciągają - powiedział nam menadżer. -  Jak bardzo rozstrzygnie się w przeciągu najbliższego miesiąca, ale jedno wiemy na pewno, z takimi kucharzami zawsze będzie wesoło!

majk

Więcej o: