Coraz szczuplejsza Agnieszka Szulim to ostatnio popularny temat wśród internautów i kolorowych magazynów. Prowadząca "Na językach" wyjawiła właśnie tajemnicę swojej smukłej sylwetki. Czemu ją zawdzięcza?
Przyzwyczailiśmy się już do tego, że gwiazdy i celebryci starają się lansować różne diety i style zdrowego odżywiania. Ostatnio w polskim show-biznesie szczególnie popularne są diety indywidualnie dopasowane do potrzeb organizmu. Jak dowiedzieć się, co możemy jeść? Wystarczy wykonać badanie krwi. Później, przy współpracy z dietetykiem, powstaje specjalna, zbilansowana dieta, która przestrzega nas przed niektórymi (niesłużącymi nam) produktami. Podobne badania zrobiła sobie Agnieszka Szulim .
Badania zrobiłam stosunkowo niedawno - wyznała "Twojemu Imperium". - Wykazały, że mogę jeść więcej, niż sądziłam. Dowiedziałam się m.in, że źle metabolizuję tłuszcze zwierzęce, za to dobrze przyswajam węglowodany. Stosuję zasady diety zgodnej z indywidualnym DNA. Niektóre zasady stosuję od dawna. Od paru lat nie jem mięsa, jak widać, słusznie. Paradoksalnie zdrowe jedzenie jest najmniej czasochłonne i najprostsze do przygotowania. Ale nie unikam restauracji.
Jeśli nowa sylwetka Szulim to faktycznie zasługa odżywiania zgodneego z indywidualnym DNA, to trzeba przyznać, że dieta jest naprawdę skuteczna. Może aż zbyt skuteczna. Na to, że dziennikarka jest zbyt szczupła narzekali już ostatnio nawet internauci .
Screen z Instagram.com/aganajezykachal