• Link został skopiowany

Magda Gessler zaszalała z cenami pączków i faworków. W tym roku jeszcze drożej

Słodkości sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler co roku wywołują wiele emocji. Najwięcej kontrowersji budzi oczywiście ich cena. Ile kosztują tym razem?
Magda Gessler
Screen: Instagram/@slodki_slony

Więcej ciekawych newsów znajdziesz na Gazeta.pl.

Jak co roku z okazji Tłustego Czwartku Magda Gessler oferuje swoim klientom popularne słodkości. W mediach społecznościowych już możemy zobaczyć zdjęcia apetycznie wyglądających przysmaków. Niewątpliwie wypieki sygnowane nazwiskiem znanej restauratorki wyróżniają się jakością, za którą trzeba jednak nieco więcej zapłacić.

Zobacz wideo Magda Gessler radzi, co powinni zrobić właściciele restauracji, by przerwać kryzys

Pączki i faworki od Magdy Gessler w tym roku jeszcze droższe

W zeszłym roku tuż przed Tłustym Czwartkiem za jednego pączka w restauracji "u Fukiera" trzeba było zapłacić osiem złotych. Obecnie ich cena jest wyższa i słodki przysmak sygnowany nazwiskiem Magdy Gessler kosztuje 13 złotych. Restauracja oferuje możliwość wcześniejszego składania zamówień na popularne wypieki. 

 

Podobnie sytuacja wygląda w lokalu "Słodki Słony". Tutaj koszt jednego pączka to 15 złotych (rok temu 11 złotych). Dwa razy tyle zapłacimy za 200 gramowe opakowanie faworków.  

 
 

Restauratorka i autorka "Kuchennych rewolucji" wyjaśniła, skąd bierze się wysoka cena słodkich produktów dostępnych w jej lokalach.

Kilogram mrożonych malin kosztuje 30 złotych. Mrożonych, a nie świeżych. A nasze ciasta są ze świeżych owoców, wszystko robione jest tego samego dnia, nic nie jest odgrzewane. Wszystkie produkty są sprowadzane od najlepszych dostawców, używamy wiejskich jaj, mąki z młyna, prawdziwego smalcu, na którym smażymy pączki - tłumaczyła w rozmowie z dziennikarzami portalu Plejada.pl.

Jeżeli ktoś miałby ochotę mimo wszystko skusić się na słodki przysmak od Magdy Gessler, to w ofercie dostępne są pączki z różą, z malinami, z ajerkoniakiem oraz czekoladą i powidłami śliwkowymi. 

Więcej o: