Magda Gessler jako prowadząca "Kuchennych rewolucji" stała się najpopularniejszą polską restauratorką. Mając kilka lokali w kraju, postanowiła pójść o krok dalej i otworzyć restaurację w Londynie. W White Goose Bistro Brytyjczycy zjedzą dania naszej tradycyjnej kuchni.
Gwiazda TVN-u niedawno świętowała oficjalne otwarcie swojej nowej restauracji. Specjalnie dla telewizji Food Network pokazała, jak wyglądały przygotowania do londyńskiego debiutu kulinarnego.
W White Goose Bistro podawane są potrawy przygotowane według receptur restauratorki. Magda zadbała o to, aby mieszkańcy Londynu mogli poznać smaki typowe dla polskiej kuchni, dlatego w jej restauracji można zjeść m.in.: żur staropolski z białą kiełbasą, podwójnego schabowego, kotlety mielone czy pierogi ruskie, z mięsem oraz kapustą i grzybami.
Żur staropolski z białą kiełbasą i jajem na twardo – £5.90
Tatar wołowy ostrym nożem siekany – £10.00
Pasztet królewski z dziczyzny z malinami – £7.50
Sałatka „Zielono mi” z pstrągiem wędzonym – £8.50
Schabowy DOUBLE po naszemu wychodzący poza talerz – £13.90
Pstrąg w całości smażony na klarowanym maśle – £12.90
Mielony „mój ulubiony” – £2.90
Pierogi: mięso, ruskie, kapusta i grzyby, 100g – £1.59
Zastanawiacie się, ile należy dać napiwku kelnerom w restauracji Magdy Gessler? Restauratorka Was wyręczyła i do każdego rachunku doliczane jest 20% za serwis.
Jak myślicie, Gessler ma szansę odnieść sukces w Wielkiej Brytanii?
JP