Beata Kozidrak jakiś czas temu postanowiła nieco zmienić swój żywieniowy tryb życia. Artystka na brak obowiązków zawodowych nie może narzekać. W jej życiu wszystko układa się jak najlepiej. Ujawniła, że jest szczęśliwie zakochana i przyjęła zaręczyny. Ukochany podarował jej pierścionek w cenie, za którą można kupić mieszkanie w stolicy. Kozidrak koncertuje po Polsce, ale w tym czasie nie zapomina o regeneracji i odpowiednim żywieniu. W jej przypadku wystarczyło, że wyeliminowała z jadłospisu jeden składnik.
Wokalistka od lat jest inspiracją dla wielu kobiet. W wywiadach podkreślała, że w jej przypadku najlepszą formą dbania o sylwetkę są występy na scenie i lekka aktywność fizyczna, jak rower czy pływanie. Wszystko zmieniło się, gdy wyszło na jaw, że gwiazda ma problemy ze zdrowiem. Jak donosiła kobieta.onet.pl, artystka zmagała się z problemami z nadciśnieniem. Postanowiła nie zwlekać i udała się do dietetyczki, która skomponowała idealny jadłospis dla Kozidrak. Od tamtej pory artystka jest na diecie, która nie przekracza 1500 kalorii dziennie.
Kozidrak w jednym z wywiadów ujawniła, że śniadanie jest dla niej najważniejszym posiłkiem dnia i zazwyczaj jest obfite, by przez długi czas mieć poczucie sytości. Beata Kozidrak zdradziła także, że z diety całkowicie wyeliminowała cukier. Artystka nie jest fanką słodyczy, ale od czasu do czasu nie potrafi odmówić sobie przyjemności w postaci zjedzenia śledzi, czy majonezu. Jak wiadomo, największą fanką majonezu jej Doda, która przyznała, że mogłaby jeść go codziennie, do końca życia.
Na szczęście nie jestem łakomczuchem, nie jem zbyt wielu słodyczy, więc daję radę. Moje dania są eko, dostosowane do mnie. Ale jem wszystko, mój organizm sam mi mówi, na co ma ochotę – zdradziła w rozmowie z Plotkiem Beata Kozidrak.
Przeglądając zdjęcia artystki widać, że świetnie czuje się swoim ciele. Stara się jeść lekko, ale się nie głodzi i jak sama podkreśliła, słucha swojego organizmu. Dostarcza mu wszystkich potrzebnych składników i przy okazji dba o zdrowie. Najbardziej smakują jej lekkostrawnie dania, wykonane z ekologicznych produktów.