Więcej na ten temat przeczytasz na portalu Gazeta.pl
Święta wielkanocne dla Magdy Gessler to przede wszystkim wielka, kulinarna uczta. W jej restauracjach i delikatesach królują w tym okresie jajka, barszcz biały i tradycyjne ciasta. W mediach społecznościowych Delikatesów u Fukiera przedstawiono już tegoroczną ofertę wielkanocnych dań, które klienci mogą zamówić. Ceny? Jest dużo drożej niż w zeszłym roku.
"U Fukiera" to restauracja ciesząca się w Warszawie ogromną popularnością. To tutaj zjemy znakomite potrawy sporządzone według receptury najbardziej znanej polskiej restauratorki. Dla miłośników restauracji dostępne są również delikatesy, gdzie ulubione specjały możemy zamówić z dostawą do domu.
Niestety, miłośnicy kuchni Magdy Gessler w tym roku zapłacą za wielkanocne specjały o wiele więcej. Dwukrotnie wzrosła cena pasty jajecznej, a o 30 zł podrożała pieczona kaczka. Rolada cielęca kosztuje obecnie 130 zł za kilogram, rok temu mogliśmy ją jeszcze dostać w cenie 90 zł za kilogram. Na kolana powala również cena makowca. To tradycyjne polskie ciasto "U Fukiera" kosztuje już 130 zł.
Zdaniem licznych internautów, ceny u Magdy Gessler już od dawna były mocno wyśrubowane. Teraz są wręcz irracjonalne. Burzę wywołała zwłaszcza cena chleba. Za wypiekany w restauracji bochen zapłacimy 35 zł. Kontrowersyjna jest także cena faszerowanych jajek - za jedną połówkę trzeba zapłacić 7 zł!
Skusicie się na którąś z potraw serwowanych przez Magdę Gessler?