Magda Gessler oferuje wielkanocne menu. W jej delikatesach ceny szaleją. Tak drogo jeszcze nie było!

Magda Gessler przygotowuje się do świąt. Jak co roku, w Delikatesach u Fukiera możemy zamówić wielkanocne specjały. Uwaga, ich ceny powalają.

Więcej na ten temat przeczytasz na portalu Gazeta.pl

Święta wielkanocne dla Magdy Gessler to przede wszystkim wielka, kulinarna uczta. W jej restauracjach i delikatesach królują w tym okresie jajka, barszcz biały i tradycyjne ciasta. W mediach społecznościowych Delikatesów u Fukiera przedstawiono już tegoroczną ofertę wielkanocnych dań, które klienci mogą zamówić. Ceny? Jest dużo drożej niż w zeszłym roku.

Zobacz wideo Magda Gessler z ojcem

Magda Gessler zaskoczyła cenami wielkanocnego menu

"U Fukiera" to restauracja ciesząca się w Warszawie ogromną popularnością. To tutaj zjemy znakomite potrawy sporządzone według receptury najbardziej znanej polskiej restauratorki. Dla miłośników restauracji dostępne są również delikatesy, gdzie ulubione specjały możemy zamówić z dostawą do domu.

Niestety, miłośnicy kuchni Magdy Gessler w tym roku zapłacą za wielkanocne specjały o wiele więcej. Dwukrotnie wzrosła cena pasty jajecznej, a o 30 zł podrożała pieczona kaczka. Rolada cielęca kosztuje obecnie 130 zł za kilogram, rok temu mogliśmy ją jeszcze dostać w cenie 90 zł za kilogram. Na kolana powala również cena makowca. To tradycyjne polskie ciasto "U Fukiera" kosztuje już 130 zł.

Takich cen "U Fukiera" jeszcze nie było. Za chleb trzeba słono zapłacić

Zdaniem licznych internautów, ceny u Magdy Gessler już od dawna były mocno wyśrubowane. Teraz są wręcz irracjonalne. Burzę wywołała zwłaszcza cena chleba. Za wypiekany w restauracji bochen zapłacimy 35 zł. Kontrowersyjna jest także cena faszerowanych jajek - za jedną połówkę trzeba zapłacić 7 zł!

Skusicie się na którąś z potraw serwowanych przez Magdę Gessler?

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.