Więcej aktualnych informacji na temat popularnych programów telewizyjnych znajdziecie na stronie Gazeta.pl
Finał siódmego sezonu "Ślubu od pierwszego wejrzenia" coraz bliżej, a dalsze losy programowych małżeństw nadal nie są pewne. Podczas gdy w związkach Adama i Patrycji oraz Piotra i Doroty dochodzi do nieporozumień, Kamil i Agnieszka wydają się popadać powoli w rutynę. Para nie wzbudza emocji do tego stopnia, że widzowie bardziej zainteresowali się jedzeniem, które pojawiło się w odcinku.
W ostatnim odcinku programu "Ślub od pierwszego wejrzenia" Kamil poznał bliżej rodzinę żony. Spotkanie odbyło się w mieszkaniu mamy Agnieszki. Małżonkowie pomagali w przygotowaniu potraw. Uwagę widzów przykuły serwowane dania. Na facebookowej grupie fanów, pojawiły się komentarze z prośbami o przepisy.
Ty powiedz mi lepiej, co to na tym talerzu zawiniętego w ten boczek, bo apetycznie wygląda.
A ja bym prosiła o przepis na strogonowa, bo mój mąż mi marudzi, żeby zrobić. Patrzył, jak twoja mama podała, a ja nigdy nie robiłam.
Możesz napisać, jak dokładnie robicie ten camembert w boczku? - pytali internauci.
Agnieszka postanowiła zaspokoić ciekawość fanów i zdradziła przepis na camembert zapiekany w boczku. Okazuje się, że przygotowanie dania, które tak zachwyciło widzów, jest niezwykle proste.
Camembert zapiekany w boczku. Składniki: 4 sery camembert, 20 cienkich plastrów wędzonego boczku, sól gruboziarnista, pieprz gruboziarnisty, tymianek. Przygotowanie: sery owinąć dokładnie plasterkami boczku, następnie oprószyć je solą, pieprzem oraz tymiankiem. Tak przygotowane wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 10 minut. Po tym czasie przełączyć piekarnik na funkcję grillowania i grillować jeszcze chwilę, aż boczek się zarumieni - napisała żona Kamila.
W komentarzach pojawiły się też głosy krytyki. Niektórzy internauci uznali, że siódmy sezon programu "Ślub od pierwszego wejrzenia" jest zbyt nudny, a główną rolę odgrywa w nim jedzenie.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!