Katarzyna Bosacka zdobyła popularność w programach "Wiem, co jem" oraz "Wiem, co kupuję", które były emitowane na TVN Style. Nie da się ukryć, że dziennikarka zna się na zdrowym odżywianiu. Często wypowiada się na ten temat w mediach społecznościowych. Na profilu na Instagramie śledzi ją ponad 130 tysięcy obserwujących. Bosacka często dzieli się swoimi przemyśleniami i zagadnieniami związanymi z odpowiednim żywieniem. Ostatnio wzięła pod lupę letni przysmak - jagodzianki. Nie ma dobrych wieści.
Od wielu miesięcy w sieci mówi się o zawrotnych cenach jagodzianek. Internauci zwracają uwagę, że wypieki są niezwykle drogie. Katarzyna Bosacka udowodniła, że cena nie zawsze idzie w parze z jakością. Dziennikarka postanowiła przeanalizować etykietę jagodzianki, którą zakupiła w jednej z linii lotniczych. Stwierdziła, że przysmaki często nie mają w składzie wielu owoców. Zamiast tego, producenci zastępują je marmoladami owocowymi. Bosacka nie szczędziła słów. "Jagody stanowią zaledwie 21 procent, oprócz nich producent dodał marmoladę, która składa się z przecieru jabłkowego, aroniowego, porzeczkowego i wiśniowego. Wygląda na to, że ktoś tu chciał przyoszczędzić na jagodach" - napisała w poście na Instagramie.
To jednak nie wszystko. Dziennikarka przyjrzała się również składowi regularnej jagodzianki ze sklepu spożywczego. I w tym przypadku nie miała dobrych wieści dla fanów. Według Bosackiej skład był fatalny. "Dziewięć linijek, w których m.in.: trzy substancje żelujące, masa jajowa, sztuczne aromaty i barwniki, margaryna z olejem palmowym, zagęstniki, środek do przetwarzania mąki" - wyliczała w opisie na Instagramie. Więcej zdjęć znajdziecie w galerii na górze strony.
Katarzyna Bosacka wyciągnęła odpowiednie wnioski. Wyznała, jakich jagodzianek powinniśmy unikać. Dziennikarka dokładnie opisała, na co należy zwrócić uwagę. Przede wszystkim ważne jest to, aby wypiek miał w środku dojrzałe jagody. "Unikajcie jagodzianek z czerwonym nadzieniem, bo mogą mieć w sobie barwnik i pulpę z innych owoców" - podkreśliła. Dodała, ze najbezpieczniejszą opcją będzie zakup jagodzianek w cukierniach i piekarniach. ZOBACZ TEŻ: Katarzyna Bosacka wywołała burzę w sieci. Tym razem poszło o... sałatę. Wtrąciła się blogerka kulinarna