Maga Gessler słynie z zaskakujących, pełnych smaków i kolorów potraw. Restauratorka jest właścicielką wielu lokali gastronomicznych. Sezon jesiennej kuchni właśnie w pełni wystartował. W restauracjach Magdy Gessler grzyby pojawiły się niemalże wszędzie. Ile kosztują leśne przetwory u słynnej restauratorki? Za mały słoiczek grzybowych przysmaków trzeba srogo zapłacić. Sami zobaczcie.
W ekskluzywnych lokalach Magdy Gessler można dostać m.in. pączki za kilkanaście złotych za sztukę. W sezonie letnim można zakupić także przepyszne jagodzianki, które w tym roku, w zależności od wielkości, kosztowały od 13 do 23 złotych. Teraz w delikatesach Gessler można pokusić się o kupno porcji sezonowych grzybów. Grzybowi smakosze mają w czym wybierać, ale ceny nieco zaskakują. Maleńki słoiczek o pojemności 350 ml kosztuje od 20 złotych (cena opieniek), do 26,67 złotych (cena za kurki). Pośredni wybór jesiennych przysmaków to maślaki i podgrzybki. W tych przypadkach koszt słoiczka wynosi 22,86 złotych.
Osoby ubóstwiające i gustujące w leśnych, jesiennych potrawach z pewnością skuszą się także na prawdziwy żur z dodatkiem prawdziwków. Za obszerną misę (900 ml) należy zapłacić 47,62 zł. Na drugie danie restauratorka serdecznie poleca pulpety cielęce w sosie z borowików. Można zdegustować również gulasz cielęcy z dodatkiem leśnych grzybów. Za 900-mililitrową porcję w obu tych przypadkach należy zapłacić 57,14 zł.
Dacie się skusić na jesienne potrawy lub przetwory od słynnej Magdy Gessler?