Anna Lewandowska radzi, jak przyrządzić idealnego steka. Przez jeden błąd może stracić smak

Nadchodząca majówka to dla wielu z nas świetny moment na zrobienie grilla w gronie przyjaciół. Jeśli zamierzacie przyrządzać steki, koniecznie sprawdźcie wskazówki Anny Lewandowskiej. Trenerka radzi, co zrobić, aby mięso było smaczne i soczyste.

Więcej przepisów kulinarnych gwiazd znajdziecie na stronie Gazeta.pl.

Zobacz wideo Anna Lewandowska pokazała, jak tańczy do "Loco Contigo"

Majówka to idealny czas na odpoczynek w gronie rodziny i przyjaciół. Wielu Polaków zapewne zdecyduje się zainaugurować sezon grillowy. Podczas imprez na świeżym powietrzu główną rolę grają najczęściej dania mięsne. Anna Lewandowska podzieliła się sposobem na idealnego steka. Koniecznie sprawdźcie!

Anna Lewandowska radzi, jak przyrządzić idealnego steka. Przez jeden błąd może stracić smak

Anna Lewandowska nie zapomina o zdrowym odżywianiu nawet podczas świąt i specjalnych okazji. Na swoim blogu podzieliła się kilkoma wskazówkami, którymi powinniśmy się kierować, aby nasz stek był idealny.

W pierwszej kolejności trenerka radzi pamiętać, aby mięso, z którego zamierzamy przygotować steka, miało temperaturę pokojową. Często o tym zapominamy i w efekcie psuje to smak dania. Żona zawodnika Bayernu Monachium zaznaczyła też, że do smażenia należy użyć masła klarowanego. Anna Lewandowska przypomina również, że steka nie powinno się nakłuwać, ponieważ spowoduje to wysuszenie mięsa. Trenerka udzieliła też rad dotyczących przygotowania potrawy. Według jej wskazówek, aby mięso było średnio wysmażone, należy obsmażać je po jednej minucie z każdej strony na każdy centymetr grubości. Celebrytka podkreśliła także, że po zdjęciu z patelni najlepiej odstawić stek, aby mógł "odpocząć". Jeśli zastosujemy się do zalecenia, mięso będzie dużo bardziej soczyste.

Zamierzacie skorzystać ze wskazówek Anny Lewandowskiej?

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.