Robert Lewandowski otwiera restaurację. "3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie". Chce wystartować w wakacje

Robert Lewandowski zainwestował w kolejny biznes. Piłkarz już niedługo chce otworzyć nową restaurację na mapie Warszawy, a pomaga mu w tym Tadeusz Müller, syn Magdy Gessler.

Robert Lewandowski jest człowiekiem sukcesu. Spełnia się nie tylko na boisku, ale również w biznesie. Sportowiec nie bez powodu od kilku lat stale widnieje w rankingach najbogatszych Polaków. Jest m.in. właścicielem agencji Stor9_, która specjalizuje się w komunikacji marketingowej, wprowadził na rynek markę RL9 Pro (sprzedaż produktów przeznaczonych dla sportowców - napoje izotoniczne, kawy), jest także udziałowcem wielu serwisów internetowych. Jak widać, dla piłkarza to za mało. Już za kilka miesięcy planuje otworzyć swoją pierwszą restaurację. Sukces gwarantowany?

Zobacz wideo Odebranie od prezydenta odznaczenia wzbudziło wiele emocji

Robert Lewandowski otwiera restaurację. "3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie"

Sportowiec oczywiście nie działa sam. W przygotowaniu całego konceptu pomaga mu Tadeusz Müller. W rozmowie z portalem Jastrząb Post zdradził pierwsze szczegóły. Okazuje się, że panowie planują otworzyć bar sportowy w Warszawie.

Zaczynam nową inwestycję. Jest to dosyć niemała restauracja. Będzie to sports bar w Browarach Warszawskich. Jest to miejsce, które wymyślił Jacek Trybuchowski (przyp. red. - dawny członek zarządu spółki AmRest, prowadzącej obecnie ponad dwa tys. restauracji w 26. krajach świata), który zaprosił do współpracy naszego piłkarskiego idola.

Planowane otwarcie jest przewidziane na przełom czerwca i lipca. To dosyć odważna decyzja, bowiem rząd nie poinformował jeszcze, kiedy zamierzają odmrozić ten filar gospodarki. 

To będzie prawdziwy sports bar z krwi i kości, gdzie można poczuć sportowego ducha walki. Miejsce dla fanów sportu, ale też dla ludzi, którzy chcą zjeść fajny obiad w rodzinnej atmosferze. Koncept będzie inspirowany amerykańską kuchnią, ale więcej nie mogą powiedzieć. Otwieramy w czerwcu/lipcu.

Syn Magdy Gessler dokładnie opowiedział, jakie zadania do niego należą. Tadeusz odpowiada m.in. za stworzenie oryginalnego menu.

Zajmuję się stworzeniem menu, koncepcji tego, jak to miejsce ma wyglądać, czym ma zaskakiwać gości. Całym formatem miejsca, co nie jest łatwe, bo miejsce jest bardzo duże, jest około 3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie. Będziemy mieli mam nadzieję tabakę od wakacji. Tabaka w gastronomii to jest nic innego, jak ostry zachrzan na kuchni i to jest w slangu życia kulinarnego codzienne nasze określenie. Każdy chce mieć za drzwiami kuchni tabakę.

Robert Lewandowski jest bardzo zaangażowany w ten projekt. Stara się wszystkiego osobiście dopilnować.

Jest na łączach. Dostaje wszystkie materiały, wszystkie dania i daje feedback. (...) To wygląda tak, że my to przygotowujemy od jakiegoś czasu w kuchni zewnętrznej, tam powstaje cały koncept, robimy całe menu, robimy taste panele, gdzie próbujemy wszystkich tych dań. Udoskonalamy je, liczymy koszty, bo to jest najważniejsze w prowadzeniu restauracji. Rekrutujemy ludzi, dobieramy talerze. Teraz właśnie to wszystko się dzieje.

Skoczycie na obiad do restauracji piłkarza, kiedy już wszystkie lokale zostaną otwarte?

Więcej o:
Copyright © Agora SA