• Link został skopiowany

Gessler krytycznie ocenia menu na polskich weselach. Oberwał rosół i nie tylko. "Prymitywne instynkty"

Magda Gessler wypowiedziała się ostatnio na temat menu na polskich weselach. Znana restauratorka miała do niego sporo uwag. W jej opinii flaczki, rosół czy bigos na letnich imprezach to błąd. Wskazała, co innego podać na stół.
Magda Gessler
Fot. Jakub Ociepa / Agencja Wyborcza.pl, Jakub Ociepa / Agencja Wyborcza.pl

Magda Gessler to bez wątpienia najpopularniejsza restauratorka w Polsce. Telewizyjną karierę zrobiła dzięki programowi "Kuchenne rewolucje". Po 13 latach zmieniania oblicza polskiej gastronomii Gessler ma jednak jeszcze sporo uwag w kwestii polskich nawyków żywieniowych. Ostatnio wzięła na tapet menu na weselach. Okazuje się, że rosół, bigos i flaczki to poważny błąd. 

Zobacz wideo Plotek z wizytą u Magdy Gessler. Jak wygląda wnętrze restauracji?

Według Gessler rosół i bigos to zły pomysł na weselny stół. Wyjaśniła, dlaczego

Okazuje się, że Magda Gessler ma sporo do zarzucenia organizatorom polskich wesel. Menu na tych rodzinnych uroczystościach jej nie przekonuje. Głównie ze względu na fakt, że wyprawia się je zazwyczaj w sezonie letnim, a na stołach króluje rosół, bigos i flaczki. Według restauratorki te potrawy powinno się podawać w sezonie jesienno-zimowym. Gessler sugeruje, żeby latem rosół zastąpić chłodnikiem, botwinką lub szczawiową. Co więcej, ma też zastrzeżenia w kwestii braku ryb na weselnych stołach. 

To już są prymitywne instynkty naszego narodu, że nie jest przyzwyczajony do ryb, bo nigdy świeżych ryb nie dostawał, tylko mrożone - wyznała Magda Gessler w rozmowie z "Faktem".

Gessler nagrała już niemal 400 odcinków "Kuchennych rewolucji". To nie koniec

Co ciekawe, redakcja "Party" zapytała ostatnio Magdę Gessler, czy myśli o emeryturze po 13 latach nadawania "Kuchennych rewolucji". Restauratorka nie ma jednak takiego zamiaru. Wyznała, że praca przy show to jej prawdziwa pasja i misja. Wygląda więc na to, że fani ekspresyjnej celebrytki mogą spać spokojnie. Weźmiecie sobie do serca jej rady w kwestii weselnego menu?

Które łódzkie restauracje najlepiej radzą sobie po 'Kuchennych rewolucjach' Magdy Gessler?
Które łódzkie restauracje najlepiej radzą sobie po 'Kuchennych rewolucjach' Magdy Gessler?Fot. Jakub Ociepa / Agencja Wyborcza.pl
Więcej o: