Magda Gessler od lat jest jednym z autorytetów kulinarnych w kraju. Gwiazda z powodzeniem prowadzi restauracje, a także jest prowadzącą "Kuchennych rewolucji". Już niedługo zobaczymy ją również ponownie w roli jurorki w "MasterChefie". Z tej okazji reporterka Plotka miała okazję porozmawiać z Magdą Gessler. A z racji tego, że sezon ślubny trwa w najlepsze, podpytaliśmy kulinarną ekspertkę o opinię na temat typowych weselnych dań.
Pary młode często zastanawiają się, co umieścić w weselnym menu. Magda Gessler opowiedziała naszej reporterce, jakie dania sprawdzą się na wydarzeniu, a których należy unikać. - Żadnych bigosów, fasolówek, nawet żuru. Jest bardzo gorące lato i ja proponuję chłodniki, najwyżej jakiś lekki rosół, szczawiową, jakieś jarzyny, dużo szparagów, są już kurki - wymieniała gwiazda. - Iść w kierunku pewnej lekkości. Oczywiście pieczone mięsa, ale nie kupne wędliny, tylko pieczone mięsa, tak jak babcie to robiły, z cudownymi różnymi sosami, z chrzanem świeżo tartym, z tatarskimi. Żeby to było lekkie, miłe i przyjemne. I dużo sałaty! - stwierdziła Magda Gessler. Czy tak skomponowane dania oznaczają, że goście się będą dobrze czuli? - Myślę, że będą szukali oczywiście golonki i podobnych rzeczy, ale to nie jest gwarancja tego, że będą więcej tańczyć i mniej siedzieć przy stole - oceniła.
Wiemy już, co podać na weselu, została jeszcze kwestia, ile włożyć do koperty dla pary młodej. Ostatnio tę kwestię poruszyła Małgorzata Socha. Ile według niej powinno się dać w ślubnej kopercie? - Co łaska - powiedziała humorystycznie gwiazda w rozmowie z Pomponikiem. - Po prostu pamiętajcie, to nie może być nasze ostatnie wesele, na które pójdziemy jako goście. Rozsądnie, we wszystkim jest rozsądek. Jak ktoś nas zaprasza to dlatego, że chce z nami dzielić tę ważną chwilę, a nie po to, żebyśmy mu dali Bóg wie co - dodała. Tutaj zobaczycie, co Socha założyła na ślub brata: Tak Socha wystroiła się na ślub brata. Drobny detal sukienki zrobił prawdziwą furorę.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!