'Kuchenne rewolucje' mają już 8 lat. Przypominamy najmocniejsze odcinki programu. 'Zaraz nie wytrzymam i jej przyp***dolę'

'Kuchenne rewolucje' mają już 8 lat. Przez 17 sezonów programu widzieliśmy już wszystko. Kłótnie, rodzinne kryzysy, interwencje komornika czy później sprawy sądowe. Przypomnijmy sobie kilka najmocniejszych odcinków tego hitowego programu.
'Kuchenne Rewolucje' 'Kuchenne Rewolucje' Screen z Player.pl / TVN

Bajkowa - Swarzędz

W 15. sezonie programu "Kuchennych rewolucji", Magda Gessler odwiedziła Swarzędz i restaurację Bajkową. Restauratorka musiała skonfrontować się z problemami administracyjnymi, błędami w przygotowaniu posiłków i życiowymi kryzysami właścicieli.

Magda Gessler
Screen z Player.pl

Ci są partnerami zawodowo oraz prywatnie i mają za sobą doświadczenia, o których trudno zapomnieć. Pani Karolina wyznała, że była ofiarą przemocy domowej ze strony byłego partnera.

W końcu wylądowałam w szpitalu, mam jeszcze bliznę. Uciekłam na jego oczach. Przestałam się bać, powiedziałam: 'Koniec, już mnie więcej nie uderzysz, chyba, że mnie zabijesz, jest mi już wszystko jedno'. Błagał i prosił, a ja wzięłam walizki i pojechałam. Tak, mam nadal lęki, gdzieś to w środku ciągle tkwi - mówiła.

Okazało się jednak, że właściciele nie są w stanie wytrwać do końca 'Kuchennych rewolucji'. Gdy produkcja odnowiła wnętrze lokalu, szefowie wycofali się programu.

My nie chcemy już rozmawiać z panią Magdą na żaden temat - mówiła pani Karolina zasłaniając twarz.
To, co robicie, po prostu strzelacie sobie samobója. To nie jest łatwe, to nie jest lipa, to nie jest show, to jest życie - przekonywała Gessler.

Postawa właścicieli spotkała się z dużą krytyką. Widzowie programu swoją złość na właścicieli zaczęli wylewać na Facebooku lokalu z taką intensywnością, że po kilku godzinach fanpage zamknięto.

Magda Gessler
Kapif/Screen z Faacebook.com/RestauracjaBajkowaRewolucje

Właścicielka po emisji odcinka nie przebierała w słowach.

Post właścicielki Bajkowej
Screen z Facebook.com/tvnpl

Wyszynk z szynką Wyszynk z szynką https://www.facebook.com/wyszynkzszynka

Jadłodajnia Bartosz / Wyszynk z szynką - Kielce

W 13. sezonie Magda Gessler zrobiła rewolucję w Kielcach, w "Jadłodajni Bartosz", przemianowanej na Wyszynk z szynką.

To, co rzuciło jej się Gessler w oczy, to oszczędność na produktach. Właścicielka - Agnieszka - gotowała wszystkie dania w tym samym 'rosołowym' wywarze, w kotlecie mielonym znajdowało się ok. 30% mięsa, a kiełbasa była przeterminowana.

Wyszynk z szynką
https://www.facebook.com/wyszynkzszynka/

Prawdziwa bomba wybuchła, gdy Gessler wprost zapytała kucharki o ich zarobki.

800 zł, 750 zł - padła odpowiedź.

W dodatku pracownice kuchni były zatrudnione na pełen etat, a jedna z nich była "na stażu", mimo że w lokalu przepracowała już 9 lat. Kucharki przyznały, że na wypłatę czekają po 2, 3 miesiące, a gdy przypalą jakieś danie, jego cena jest odejmowana od ich zarobków.

Ciąg dalszy rewolucji odbył się... w prokuraturze. Akt oskarżenia dostarczony do Sądu Rejonowego w Kielcach dotyczył dwóch przestępstw - celowego naruszania praw pracowniczych oraz poświadczenia nieprawdy. Obyło się bez procesu, ponieważ Agnieszka K. przyznała się do zarzucanych jej czynów i zadeklarowała dobrowolne poddanie się karze.


'Kuchenne rewolucje', wyrok w sprawie restauracji 'Wyszynk z szynką'

Właścicielka "Wyszynku z szynką" została skazana na dwa i pół roku więzienia w zawieszeniu na dwa lata. Dodatkowo sąd obciążył ją grzywną 3,2 tys. zł i nakazał pokrycie kosztów procesu.

Kuchenne rewolucje Kuchenne rewolucje Screen z Facebook.com/Kuchenne rewolucje

Le Papillon Noir / Schwarze Schmetterling - Katowice

Odcinek 16. sezonu 'Kuchennych rewolucji' w Le Papillon Noir w Katowicach szybko przeszedł do historii, głównie dzięki aroganckiej właścicielce. Justyna już na początku przyznała, że Magda Gessler potrzebna jej jest tylko do reklamy i wypromowania podupadającej knajpy.

Atmosfera między kobietami była na tyle napięta, że bohaterka odcinka w pewnym momencie chciała Gessler 'przyłożyć'.

Zaraz nie wytrzymam i jej przyp***dolę - krzyczała Justyna.

Kuchenne rewolucje
X News

Magda Gessler pierwszy raz czuła się bezradna. Mimo to, wraz z resztą ekipy, postanowiła dokończyć uroczystą kolację. Na próżno. Nie bardzo wiadomo, jak interpretować samą końcówkę programu, ale kiedy w drzwiach restauracji stanęła Gessler, przy stolikach siedziała Justyna z przyjaciółkami i czekały na kolację. W pewnej chwili jednak Justyna, nie wiadomo dlaczego, wyrzuciła Gessler za drzwi.

Proszę zamknąć drzwi z drugiej strony, do widzenia - rzuciła.

Magda Gessler
Facebook.com

Po 4 tygodniach Gessler odwiedziła restaurację, żeby zobaczyć efekty 'rewolucji'. Drzwi jednak były zamknięte na cztery spusty.

Po wyemitowaniu odcinka, Justyna zarzucała Magdzie Gessler manipulację.

Justyna Wysk komentuje zdjęcie Magdy Gessler
Facebook / Magda Gessler

TVN TVN TVN

Stella Cafe - Lębork

W czwartym sezonie 'Kuchennych rewolucji' Magda Gessler odwiedziła restaurację Stella Cafe w Lęborku. 

TVN
TVN

Gessler rozpoczęła 'rewolucję' tradycyjnie od sprawdzenia umiejętności kucharzy. Kiedy dowiedziała się, że podano jej 5-dniowy makaron, rzuciła jedzeniem w Piotra, syna właścicielki, i na podłogę.

tvn
TVN

W dniu, w którym miała odbyć się finałowa kolacja, na planie pojawił się komornik, który zajął sprzęt należący do restauracji oraz, omyłkowo, ten TVN-u. Sytuacja do tyle zestresowała panią Stanisławę, że musiano wezwać pogotowie.

TVN
TVN

Długi właścicielki sięgały 70 tysięcy złotych. Mimo prób negocjacji, nie udało się uratować tej "rewolucji". Do kolacji nie doszło, a lokal został zamknięty.

Magda Gessler w Magda Gessler w "Kuchennych rewolucjach". TVN

Matalmara / Willa pod Złotym Ziemniakiem - Goczałkowice Zdrój

W 6. sezonie Magda Gessler została poproszona o pomoc przez właścicieli "Matalmary", restauracji w Goczałkowicach Zdroju (Górny Śląsk). Problemy zaczęły się już na początku, gdy nie spodobał jej się wystrój restauracji.

Pani ma złą restaurację. To może być dom weselny - usłyszała właścicielka. - Pana żona jest przekonana, że jest genialnie i tylko brakuje mojego nazwiska - powiedziała mężowi.

Kuchenne rewolucje, magda gessler
TVN

Ten wystrój był dumą właścicielki i uwagi Gessler ją wręcz rozwścieczyły.

Byłam wściekła. Nie pozwolę wyrzucić nic stąd. Wystrój jest piękny i nie wierzę, że to przez niego nie ma ludzi - buntowała się pani Alicja.

Po rewolucji restauracja dostała nazwę "Willa pod Złotym Ziemniakiem". Gotowanie szło bardzo dobrze, finałowa kolacja się udała i goście byli zachwyceni. 

Kuchenne rewolucje, magda gessler
TVN

Kilka tygodni po rewolucji, Magda Gessler wróciła do "Willi pod Złotym Ziemniakiem". I od razu przykra niespodzianka. Przed wejściem witały ją dwie nazwy, a restauracja wyglądała prawie tak, jak przed rewolucją. Przyszedł czas na spróbowanie potraw. I tu kolejne rozczarowanie.

Ku**a, to jest w ogóle niedoprawione! O ku**a, co to jest! To nie jest jadalne! Smak tego okropny. Zamknijcie tę budę - ostro krytykowała Magda Gessler.

Kuchenne rewolucje, magda gessler
TVN

Gessler nie podpisała się pod rewolucją, a właścicielka restauracji... skierowała sprawę do sądu. Poczuli się urażeni. Właścicielka, Alicja Czysz, uważa, że w programie przedstawiono jej restaurację w sposób niezgodny z prawdą. Zdaniem kobiety to sąd powinien zawyrokować o tym, czy realizatorzy "Kuchennych rewolucji" dokonali manipulacji.

Nie pozwolimy, aby tak perfidna manipulacja słowna oderwana kompletnie od kontekstu tematu obeszła się bez echa. Jeśli ktoś czuje się winny, to nie robi z tego sprawy karnej w sądzie. Prawda zawsze wyjdzie na jaw, a wówczas sami państwo ocenicie, ile taki program jest wart - mówiła właścicielka.
Więcej o:
Komentarze (23)
"Kuchenne rewolucje" mają już 8 lat. Przypominamy najmocniejsze odcinki programu. "Zaraz nie wytrzymam i jej przyp***dolę"
Zaloguj się lub komentuj jako gość
  • tedek1

    Oceniono 29 razy 25

    Niestety ale program Pani Gessler obnaza prawde o polskiej gastronomii:
    - wszedobylski brud i niechlujstwo,
    - brak podstawowych zasad higieny,
    - wykorzystywanie pracownikow,
    - oszukiwanie klientow - wrecz nawet trucie starymi produktami.
    A zanosi sie na jeszcze gorzej bo gastronomia zaczyna zatrudniac imigrantow - lawinowy skok zatruc i zachorowan na zoltaczke wynika wlasnie z nieprzestrzegania przpeisow sanitarnych i zatrudniania byle kogo.
    Mysle ze gdyby sanepid z inspekcja pracy zrobili rzetelna lustracje wszystkich lokali w danym miescie to 1/2 bylaby od razu zamknieta, a ich wlasciciele w prokuraturze !!!

  • Gość: Nianiaania

    Oceniono 16 razy 16

    Nie mogę pojąć, czemu ludzie najpierw zgłaszają się po pomoc do programu a potem nie przyjmują krytyki? Program trwa na tyle długo,że każdy wie czego się spodziewać. Tylko,że niektórzy nie chcą pomocy tylko darmowej reklamy i darmowego remontu.

  • Gość: hallo

    Oceniono 31 razy 13

    Co za msciwa KRETYNKA PUSTAK BEZ kultury
    Wszyscy oglądali ten odcinek
    BRAWO MAGDA

  • Gość: gosc

    Oceniono 15 razy 9

    dlatego takie GAR-kuchnię omijam z daleka nawet jak tam jest napisane amaro BASIURA. podaje .

  • Gość: ghj

    Oceniono 13 razy 7

    nie promowac szamba!

  • Gość: kotek

    Oceniono 11 razy 5

    Ta pani z Katowic , Arogncja az w oczy szczypie , chamstwo brak jakiej kolwiek kultury i obycia .Za szwargotala i znikla PUSTA GLUPIAE BABSKO !.

  • werner53

    Oceniono 7 razy 3

    Magde Gessler mozna lubic lub nie, ale niewatpliwie nikt w tym kraju tak zdecydowanie nie wplynal na podniesienie poziomu polskiej gastronomii. W Warszawce, czy Krakowku jest duzo swietnych, ciekawych miejscowek, ale na prowincji, to naprawde jest absolutna brydza. Najdorzej w kurortach letnich, wszystko niestrawne potrawy i wnetrza. Kroluje pizza plus lody krecone, makabra, ale Polacy jedza te makabry, placa. Nastepnych miejsc na Kuchenne rewolucje jest mnostwo, ale zamiast opisywac te okropne, nieudane rewolucje moze lepiej opisac te super udane jak Dom Bawarski w Tychach.

  • lukki69

    Oceniono 3 razy 3

    ...2/3 produktów spożywczych w Polsce jest oszukana i ma niewłaściwy skład...niestety przaśna ekonomia wygrywa z interesem konsumenta....o różnicy w jakości w stosunku do Niemiec czy Holandii nie wspomnę....

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX