Magda Gessler to niekwestionowana gwiazda na kulinarnym firmamencie. Jej program "Kuchenne rewolucje" jest jednym z najchętniej oglądanych programów o gotowaniu. Sama jednak rzadko daje popis umiejętności kucharskich, woląc przy tym, by określano ją jako restauratorkę i kreatorkę smaku. Potwierdza to Dorota Wellman , która w książce "Jak zostać zwierzem telewizyjnym", opisuje, jak wygląda wizyta Magdy Gessler w programie "DD TVN".
Przyznam się do czegoś. Najbardziej lubię facetów w kuchni (z kobiet cenię tylko Nigellę). Magdę Gessler lubię, gdy opowiada, bo robi to niezwykle zmysłowo. Od dawna nie widziałam jednak, żeby gotowała na żywo. Do naszego programu przychodzi z kucharzem i tylko na końcu posypuje coś płatkami. Boję się natomiast jej włosów w kuchni, mam wrażenie, że są wszędzie - napisała.
To prawda, bujna fryzura Magdy Gessler raczej nie zmieściłaby się pod czepkiem, jaki zwyczajowo nosi się w kuchni, gdzie przestrzega się norm sanitarnych. Pamiętajmy jednak, że gotowanie na ekranie to show, a tu jego składnikiem jest także imponujących rozmiarów fryzura restauratorki.
Zobaczcie, jak Dorota Wellman przepytuje Karolinę Malinowską w sprawie sprzedawania wizerunku dzieci.
JZ