Katarzyna Bosacka przeżyła ostatnio bolesne rozstanie z mężem. Jej małżeństwo trwało 26 lat i długo uchodziło za idealne. Trudny czas odbił się nie tylko na psychice dziennikarki, ale także na jej ciele. - Schudłam 14 kilo w niecałe trzy miesiące. Ale nic na to nie poradzę, tak reaguje mój organizm na stres - powiedziała w rozmowie z "Faktem". Ukojenie znalazła m.in. w pracy, wzmożonej aktywności fizycznej i pomocy specjalisty. - Szybko się pozbierałam, bo sama sobie pomogłam - podkreśliła w wywiadzie z "Vivą!". Kluczowe było też odpowiednie nastawienie. - Nie ma we mnie ani nienawiści, ani tych wszystkich paskudnych złych emocji. W trudnych sytuacjach życiowych mamy dwie rzeczy do wyboru - albo będziemy siedzieć i narzekać, zatruwać siebie, albo będziemy to po prostu odwieszać na wieszak - powiedziała "Wysokim Obcasom". Więcej o tym przeczytacie tutaj. Katarzyna Bosacka od lat zajmuje się tematyką kulinarną i jej porady są bardzo cenione. Tym razem zdradziła, jak przygotować wigilijny stół.
Katarzyna Bosacka nie zwalnia tempa pracy i angażuje się w kolejne projekty. Przy okazji realizacji formatu "EkoBosacka" gwiazda podpowiedziała, jak przygotować wigilijny stół. - Przygotowanie i dekoracja stołu są szalenie ważne, jemy przecież oczami. Mogę zdradzić także, że jedzenie smakuje najlepiej na białych talerzach. Niebieskie naczynia wzmagają nasz apetyt! Wigilijny stół powinien być tradycyjny - biały obrus, białe serwetki, bez plastykowych ozdób - podkreśliła w rozmowie z serwisem telemagazyn.pl. Dziennikarka wspomniała też o dekoracji wigilijnego stołu i wyjawiła, jak ozdabia talerze we własnym domu. Te święta będą z pewnością dla Katarzyny Bosackiej sporym wyzwaniem, bo po raz pierwszy odbędą się w nowym składzie.
Zachęcam do stosowania zimozielonych roślin do ozdoby stołu i talerzy - gałązek świerkowych, tui. Ja zawsze ozdabiam każdy talerz świerkową gałązką. Pamiętamy o sianku pod obrusem i pustym miejscu dla zbłąkanego wędrowca - dodała.
Katarzyna Bosacka wyjawiła, że jednym z jej ulubionych ciast jest sernik. - Sernik to jedno z najlepszych ciast. Moja rodzina go uwielbia. Mój kuzyn, gdy dowiedział się, że do jego siostry przychodzą koleżanki, w trosce, aby nie zjadły całego sernika, swój kawałek woził w samochodzie - wyznała dziennikarka w rozmowie z serwisem telemagazyn.pl. Katarzyna Bosacka ma do tego ciasta także swój ulubiony dodatek. - Taki klasyczny sernik przykrywam konfiturą z róży. Uwielbiam akcenty różane, które pochodzą z tradycji tureckiej - podkreśliła. Przepisy dziennikarki na świąteczne potrawy możecie znaleźć na jej kanale na YouTube.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!
Ekspert wybrał najlepsze stylizacje Balu Fundacji TVN. "Efekt godny gwiazdy Hollywood"
Tusk nie założył garnituru na międzynarodowe spotkanie i się zaczęło. Ekspertka mówi o roboczym looku
Miała być "10 lat młodsza w 10 dni". Efekt metamorfozy zadziwił nawet prowadzącą
W sieci zawrzało po finale "Afryka Express". Ewa Gawryluk zabrała głos
Wyszkoni ma żądać 300 tysięcy złotych za "aferę majtkową". Konkol zabrał głos
Gwiazdy na Balu Fundacji TVN. Wojciechowska zachwyciła, Rozenek z okazałym dodatkiem
Kuba Sienkiewicz ma sześcioro dzieci z trzech związków. Najmłodsze też już robi karierę
Kuba Badach rozbrajająco szczerze o teściach. "Straszny szpan"
Marta Nawrocka z wizytą w Czechach. Stylistka wspomina o ciekawym dodatku