Magda Gessler to jedna z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Prowadząca "Kuchennych rewolucji" co roku oferuje w swoich restauracjach tradycyjne wigilijne potrawy, które można zamawiać w formie cateringu. Gessler wychodzi naprzeciw osobom, które nie mają czasu lub nie lubią przygotowywać świątecznych potraw. Jednak za ten luksus trzeba słono zapłacić.
W ofercie restauracji i cukierni "Słodki Słony" Magdy Gessler można zamówić wszystko, co potrzebne na świąteczny stół. Można zamówić dania na słono oraz słodko. Do wyboru jest wiele dań głównych, m.in. barszcz czerwony, pierogi z kapustą i prawdziwkami, śledzie, sałatka jarzynowa, ryba po grecku i bigos z prawdziwkami. Jeśli jesteście łasuchami, to Magda Gessler przygotowała dla was tort makowy i piernikowy, a także makowiec, sernik, piernik i inne wypieki.
Ile zapłacimy za tę przyjemność? Ceny przyprawiają o zawrót głowy. Na sześć sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami wydamy 55 złotych. Litr barszczu czerwonego kosztuje 60 złotych. Za śledzie należy zapłacić 70 złotych. Bigos z prawdziwkami, a także ryba po grecku to wydatek rzędu 90 złotych za litr. Za sałatkę jarzynową, królową polskich imprez zapłacimy 65 złotych.
Również na ciasta wydamy małą fortunę. Za każdy z tortów trzeba zapłacić 300 złotych. Na najdroższe ciasto wydamy 160 złotych. Jest nim tradycyjny makowiec. Bardziej oryginalne ciasto, rolada sezamowo-chałwowa to koszt 150 złotych. Mniej, bo 95 złotych zapłacimy za sernik i piernik. Najtańsze ciasto to placek drożdżowy i kosztuje 65 złotych.
Skusicie się na coś z oferty Magdy Gessler?