W połowie sierpnia Agnieszka Hyży ogłosiła, że ona i jej mąż, Grzegorz Hyży, oczekują narodzin dziecka. Wówczas opublikowała zdjęcia, na których zaprezentowała ciążowe krągłości. Dziennikarka długo trzymała w tajemnicy informację o tym, że spodziewa się dziecka, ale teraz częściej porusza ten temat. Ostatnio dała obserwatorom możliwość zadawania jej pytań, a wiele z nich dotyczyło jej obecnego stanu. Jedna z osób była zainteresowana, jak wygląda dieta Agnieszki w czasie ciąży.
Agnieszka Hyży doczekała się już jednego dziecka. Ma córkę z poprzedniego małżeństwa. Odpowiadając na pytanie internautki o dietę w ciąży, zdradziła, że kiedy pierwszy raz spodziewała się dziecka, lekarz bardzo pilnował tego, co ona je. Teraz jest nieco inaczej.
W pierwszej ciąży (9 lat temu) miałam lekarza, który bardzo pilnował diety. Wiele z jego wskazówek zapamiętałam, ale z racji różnych "przebojów" bardzo dużo schudłam. Powoli nadrabiam – nie jem smażonych potraw, najlepiej smakują mi owoce (właściwie tym mogłabym się głównie żywić), nie piję słodkich napojów, jem mięso (ale niewiele), średnio wychodzi mi menu z rybami. Nie szaleję ze słodyczami. Tyle – napisała Hyży.
Jedna z obserwatorek Agnieszki Hyży zapytała ją natomiast o płeć dziecka, jednak dziennikarka wyznała, że ona i jej mąż jeszcze sami jej nie poznali. Patrząc na to, że dziennikarka coraz chętniej mówi o ciąży, to można przypuszczać, że z czasem poinformuje także o tym, czy spodziewa się narodzin chłopca czy dziewczynki.