Wyższe ceny u Magdy Gessler. Schabowy kosztował 64 zł. Teraz jest jeszcze droższy

Ceny w warszawskiej restauracji Magdy Gessler poszybowały w górę. Za to samo danie musimy zapłacić znacznie więcej niż jeszcze kilka miesięcy temu. Obiad dla czteroosobowej rodziny w tej knajpie, to już kolosalny wydatek.

Więcej informacji i ciekawostek z życia gwiazd znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Inflacja w Polsce jest najwyższa od maja 1998 roku. Według najnowszych danych przekroczyła ona właśnie 12%, licząc rok do roku. Niestety, ceny rosną w zatrważającym tempie i widzi to każdy, kto robi zakupy. Wyjątkiem nie jest tutaj restauracja Magdy Gessler. Za to samo danie dzisiaj zapłacimy znacznie więcej niż jeszcze kilka miesięcy temu.

Zobacz wideo Magda Gessler radzi, co powinni zrobić właściciele restauracji, by przerwać kryzys

Restauracja Magdy Gessler szokuje cenami. Jest dużo drożej niż jeszcze kilka miesięcy temu

Magda Gessler jest właścicielką kilku bardzo prestiżowych restauracji w Polsce. Jedną z nich jest warszawska "U Fukiera". Knajpa nigdy nie należała do tanich, ale teraz ceny, które są przedstawiane klientom, wydają się zaporowe. Jeszcze niedawno za schabowego z zasmażaną kapustą trzeba było zapłacić 64 złote. Jednak dzisiaj to samo danie kosztuje już 78 złotych.

Gdybyśmy zdecydowali się na gołąbki, kelner wystawiłby rachunek na 65 złotych. Natomiast, jeśli skusiłaby nas kaczka, to powinniśmy być przygotowani na wydatek w wysokości 130 złotych. Słodkości, które są idealne na deser, również nie kuszą stawkami. Za kawałek sernika trzeba zapłacić aż 35 złotych, a za szarlotkę 31 złotych. Cóż, ceny w restauracjach Magdy Gessler poszybowały w górę. Z pewnością jakość serwowanych dań jest na najwyższym poziomie. Wydaje się tylko, że coraz mniej ludzi będzie miało możliwość się o tym przekonać. 

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.