Sylwester u Magdy Gessler w myśli idei Małgorzaty Rozenek: Kto bogatemu zabroni? Wiemy, co podadzą "U Fukiera"

Za kolację sylwestrową w restauracji Magdy Gessler trzeba zapłacić niemałe pieniądze. Reastauratorka przygotowała luksusową kartę dań.

Więcej artykułów ze świata show-biznesu znajdziesz na Gazeta.pl.

Magda Gessler to najbardziej rozpoznawalna restauratorka w Polsce, która już od 11 lat z powodzeniem jest gospodynią programu "Kuchenne rewolucje". Show przyniosło jej sławę i pieniądze, które mnoży dzięki rozwiniętej działalności swoich restauracji. Zastanawialiście się, jak wygląda menu w słynnej "U Fukiera"? Sprawdziliśmy, co szef kuchni poda gościom podczas imprezy sylwestrowej. 

Zobacz wideo Magda Gessler z ojcem

Księżna KateKsiężna Kate szalała z metamorfozami na głowie. Upięcia, długie fale i grzywka

Na sylwestra u Magdy Gessler tylko z grubym portfelem. Znamy menu

W mediach społecznościowych restauracji "U Fukiera" można przeczytać, że Magda Gessler wraz z szefem kuchni Patrykiem Burnickim przygotowali "wykwintne i wysmakowane menu pełne wybornych dań".

W karcie znalazły się m.in. biszkopt z pstrąga, foie gras, jesiotr i tartinki z tatarem, a na deser Magda Gessler oferuje "pijany sorbet". Jeśli preferujemy dania mięsne, to za sylwestrową kolację "U Fukiera" zapłacimy 450 zł, a jeśli postawimy na pakiet wegetariański - 400 zł. Jest to cena za jedną osobę.

Restauracja oferuje także wachlarz napojów wysokoprocentowych. W noc sylwestrową goście Magdy Gessler mogą zdecydować się na szampana marki "Moët&Chandon". Najtańsza butelka znanego trunku kosztuje 290 zł, a najdroższa - 335 zł. Goście z grubymi portfelami mogą skusić się na "Dom Pérignon", którego cena to 1400 zł za butelkę. 

 

Jennifer Lopez, Ben AffleckJennifer Lopez nie ukrywa złości na Bena Afflecka. "Nie ma ochoty być częścią tej afery"

Niedawno informowaliśmy, że Magda Gessler postanowiła poszerzyć ofertę delikatesów znajdujących się właśnie przy restauracji "U Fukiera". Na stronie sklepu można zamówić potrawy, które zwykle trafiają w Polsce na świąteczny stół. Ceny? Też tanio nie jest. Przykładowo za 900 ml kompotu (określanego jako "taki jak w domu u mamy") zapłacimy 40 zł, sześć sztuk pierogów z kapustą i grzybami kosztuje 42 zł, natomiast dziesięć uszek do barszczu - 44 zł. Za sam barszcz (900 ml) trzeba zapłacić z kolei 50 zł.

Więcej o: