• Link został skopiowany
Tylko u nas

Czy ceny dań u Magdy Gessler są zbyt wysokie? Zaskakująca opinia czytelników Plotka

Marcin Wolniak
Za świąteczny catering od Magdy Gessler trzeba słono zapłacić. Co jednak na temat tych cen sądzą czytelnicy Plotka? To może być zaskoczenie.
Czytelnicy Plotka zabrali głos w sprawie cen za potrawy u Magdy Gessler
Czytelnicy Plotka zabrali głos w sprawie cen za potrawy u Magdy Gessler. Fot. KAPiF

Okres przedświątecznych zakupów to także okres żniw dla restauratorów, którzy w swoich ofertach wprowadzają świąteczny catering. Swoją propozycję dań ma także flagowa restauracja Magdy Gessler "U Fukiera". Ocenić świąteczne menu z tej restauracji postanowił redaktor Plotka, Norbert Żyła. Pod swoim artykułem zwrócił się do czytelników z zapytaniem o ceny potraw w restauracji Gessler. Odpowiedź może zaskakiwać. 

Zobacz wideo Gessler mówi o daniach na wesele. To u niej nie przejdzie!

Ceny u Gessler powinny zostać obniżone? Czytelnicy Plotka wydali werdykt

Ceny za menu świąteczne z restauracji "U Fukiera" mogą odstraszać. Za pięć sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami musimy zapłacić 53 złotych. Za słoik bigosu na winie "na bogato" (900 ml) trzeba wydać 89 złotych. Z kolei 300 g karpia faszerowanego po żydowsku kosztuje 67 złotych. W sondzie postanowiliśmy zapytać internautów, czy to za dużo? "Czy Gessler powinna obniżyć ceny swoich dań?" - brzmiało pytanie. Okazuje się, że czytelnicy Plotka w większości uważają, że Gessler ma prawo sama dyktować ceny w swojej restauracji, nawet jeśli są one wysokie. Taką odpowiedź wybrało 413 czytelników (61,19 proc). Z kolei 262 osób (38,81 proc) uważa, że każdy powinien móc sobie pozwolić na smakowite dania od Gessler, więc ceny powinny zostać obniżone. 

Sonda dotycząca cen w lokalu Magdy Gessler
Sonda dotycząca cen w lokalu Magdy GesslerSonda dotycząca cen w lokalu Magdy Gessler. Fot. Plotek Exclusive

Redaktor Plotka ocenił catering Gessler. "Bez problemu znajdziemy odpowiedniki niewiele niższej jakości"

Warto podkreślić, że redaktor Plotka docenił jakość i smak potraw, a także opakowania, w których otrzymał catering od Gessler. "Nie ma wątpliwości, że catering "U Fukiera" trzyma wysoki poziom - od opakowania, przez aromaty, po same smaki. To kuchnia tradycyjna, ale dopracowana i elegancka" - czytamy. Według Norberta Żyły cena jest jednak problemem. Redaktor zwrócił uwagę na konkurencję na rynku. "Problemem pozostaje jednak cena. Ponad 50 zł za pięć pierogów, czy niemal 70 za słoik barszczu, to kwoty, które trudno uznać za przystępne. Na rynku bez problemu znajdziemy odpowiedniki niewiele niższej jakości, a przy tym kilkukrotnie tańsze. Jeśli jesteś fanem kuchni "U Fukiera", wysoka cena nie stanowi dla ciebie problemu i chcesz zaserwować podczas świąt dania z renomowanego miejsca, catering od Magdy Gessler będzie strzałem w dziesiątkę. Smaki są dopracowane, a jakość składników naprawdę wysoka. Jeśli jednak patrzysz na stosunek jakości do ceny, możesz poczuć, że płacisz przede wszystkim za znane nazwisko" - podkreślił redaktor Plotka

Marcin Wolniak

Dziękujemy za przeczytanie artykułu!

  • Link został skopiowany
Więcej o: