Już od kilku lat marka Raffaello organizuje wspólną inaugurację sezonu letniego. W czwartek 21 czerwca na dziedzińcu Pałacu w Wilanowie zaproszeni goście zebrali się, żeby wspólnie powitać sezon letni.
Motywem przewodnim tegorocznego spotkania z Raffaello był tytuł kultowego filmu Federico Felliniego – LA DOLCE VITA, czyli słodkie życie. I choć pogoda nie dopisała, to organizatorzy dołożyli wszelkich starań, żeby to doświadczenie było magiczne i wyjątkowe.
Impreza Raffaello odbywa się w Pałacu w Wilanowie już od 6 lat. Dziedziniec zmienia się wtedy w miejsce pełne charakterystycznej dla marki bieli urozmaiconej czerwonymi kwiatami. Piękna sceneria wieczoru oraz wyjątkowy smak delikatnej pralinki sprawia, że wydarzenie przyciąga wiele gwiazd.
Inauguracja sezonu letniego z Raffaello to niezwykłe wydarzenie. Letnia aura, zachwycająca sceneria oraz oprawa muzyczna tworzą niezapomnianą atmosferę! Aż chciałoby się powiedzieć: chwilo trwaj! – powiedziała Anna Wendzikowska.
To prawdziwa przyjemność móc spędzić czas w tak pięknym miejscu. Panująca tu magiczna atmosfera bez wątpienia wprowadza w klimat zbliżających się słodkich, letnich wieczorów – dodała Karolina Ferenstein-Kraśko.
W tym roku z marką Raffaello lato powitały takie gwiazdy jak m.in. Anna Wendzikowska, Paulina Krupińska, Paulina Sykut-Jeżyna, Bartek Kasprzykowski, Tamara Arciuch, Piotr Kraśko i Karolina Ferenstein-Kraśko, Karolina Pisarek, Anna Oberc czy Ola Ciupy. Nie zabrakło też prowadzących wydarzenie Oliviera Janiaka i Agnieszki Cegielskiej oraz Sylwii Grzeszczak, która zachwyciła gości wyjątkowym koncertem.
Z tak licznej grupy świetnie ubranych gwiazd ciężko wskazać te, które wyglądały najlepiej. Jednak zdecydowanie najwięcej spojrzeń skupiła wczoraj na sobie Anna Wendzikowska i jej piękna kreacja ozdobiona cekinami.
Nas osobiście zachwyciła też Paulina Sykut-Jeżyna oraz prowadząca imprezę Agnieszka Cegielska. A Wam, kto najbardziej się podobał?
Cukiernicza historia włoskiej rodziny Ferrero, która stworzyła Raffaello, sięga 1946 roku. To wtedy narodziła się pasja do słodkości zainicjowana przez Pietro Ferrero, przekazywana na kolejne pokolenia, która w 1990 roku zaowocowała stworzeniem wyjątkowej pralinki. Wykorzystując unikalne receptury i nowoczesną technologię, Ferrero opracowało unikatowy i niepowtarzalny deser – migdałowe serce ukryte w aksamitnym kremie i chrupiącym wafelku, otulonym płatkami kokosa. Słodkie lecz lekkie, wytworne ale i przystępne – Raffaello, to doskonała propozycja, szczególnie na gorące lato.
redakcja