Bądź na bieżąco. Więcej o biznesach gwiazd przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Karol Okrasa od lat gotuje na oczach widzów. W 2012 roku premierę miał jego program "Okrasa łamie przepisy", który jest emitowany na antenie TVP do dziś. Kucharz nie tylko jest osobowością medialną, lecz także prowadzi własny biznes. W Warszawie działa jego restauracja, która znajduje się w ścisłym centrum stolicy. Nosi nazwę "Platter". Zobaczcie, jakie dania można znaleźć w karcie oraz ile trzeba za nie zapłacić. Tanio nie jest.
Na oficjalnym profilu na Facebooku lokalu możemy przeczytać, że serwowana jest tutaj kuchnia polska i europejska, a zakres cen oceniany jest w kategorii "drogo". Karol Okrasa postawił na dość okrojoną kartę, jednak bez wątpienia oryginalną. W swojej ofercie ma przystawki (tatar z tuńczyka, pieczony rostbef z musem z bakłażana, korzenny burak z serem pleśniowym, malinami i orzechami włoskimi) za 58 zł. Za zupę (do wyboru rybna bądź barszcz z kiszonych rydzy) zapłacimy 38 zł. Drugie danie kosztuje 91 zł. Tu można wybrać np. pierś perliczki czy smażoną młodą kapustę.
Dodatki do dań są w cenie 22 zł. Dla lubiących słodkości jest także karta z deserami. Nie ma podanej kwoty za m.in. brownie. Oprócz tego można zamówić menu degustacyjne (350 zł za osobę), w tym jest opcja ośmiodaniowego (450 zł). Jednak wychodzi na to, że warto zjeść w restauracji Karola Okrasy. Opinie, które zostawiają klienci, są bardzo pozytywne. Niektórzy nawet uważają, że jest to "najlepsze jedzenie na świecie".
Karol Okrasa to kolejny znany kucharz, który prowadzi swój lokal. Oprócz niego restauracje mają m.in. Magda Gessler, której ceny za np. pączki (15 zł) szokują, a także Wojciech Amaro. To jego lokal jako pierwszy w Polsce w 2013 roku otrzymał gwiazdkę Michelina.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!