Magda Gessler ocenia restaurację Roberta Lewandowskiego. Pociesza: Trochę się dokłada na początku

Tadeusz Muller przygotował menu dla restauracji Roberta Lewandowskiego. Magda Gessler oceniła pracę syna i przyznała, czy lokal ma szansę na sukces.

Ciekawe zwierzenia gwiazd znajdziecie na Gazeta.pl

W kwietniu dowiedzieliśmy się, że Robert Lewandowski zainwestował w kolejny biznes. Piłkarz miał w planach otwarcie restauracji w klimacie sports baru. O pomoc w przygotowaniu menu poprosił syna Magdy Gessler, Tadeusza Mullera. To miało być miejsce dla fanów piłki, którzy lubią amerykańską kuchnię. Czy się udało? Magda Gessler oceniła, czy Nine's Restaurant & Sports Bar ma szansę na sukces. 

Zobacz wideo Gwiazdy o gwiazdach - Magda Gessler

Magda Gessler o restauracji Roberta Lewandowskiego 

Magda Gessler w rozmowie z "Faktem" od razu na wstępie zaznaczyła, że Tadeusz Muller niechętnie opowiada o swoich projektach. Wiadomo jednak, że prace nad restauracją Roberta Lewandowskiego trwały aż dwa lata. W trakcie restaurator konsultował tworzone potrawy z "Lewym", który założył sobie, że chce mieć w menu posiłki zdrowe i wegetariańskie.

Do większości dań dorzucamy miks liści azjatyckich, co powoduje, że ciężkie amerykańskie dania zyskują lżejszy charakter - mówił Muller w "Fakcie".

Magda Gessler nie jest do końca przekonana, czy do fanów amerykańskiej kuchni, którzy - jej zdaniem - wolą mięsne, ciężkie dania, trafią lżejsze odpowiedniki.

Koncepcja, którą wybrał Robert Lewandowski dla tej restauracji, jest jego koncepcją. On chciał light kuchnię, wegetariańską kuchnię. A to może być zderzenie z ludźmi, którzy kochają sport, a przynajmniej z tymi, którzy kochają futbol.
 

Obecnie jednak obawy Gessler nie są do końca uzasadnione, bo nie brakuje chętnych na dania z knajpy Lewandowskiego. 

Są kolejki po 250 osób. Jest to nieprawdopodobne dlatego, że w zasadzie przez cały tydzień jest light, a na weekend wszyscy by chcieli golonkę. No i teraz jestem ciekawa...

Gessler ma radę dla syna.

Jeżeli ekipa, z którą pracuje Tadeusz, zrozumie, na czym polega sukces - że to nie tylko wyniki finansowe, ale również, że trochę się dokłada na początku, żeby później mieć sukces na całe życie. I tak się dzieje z "Fukierem" i to wygrywa.

W menu lokalu znajdują się m.in. skrzydełka z kurczaka, grillowany rostbef i żeberka, ale i lżejsze opcje w postaci wędzonego awokado, krewetek oraz zdrowej miski z warzywami. Najtańsze dania kosztują ok. 27 złotych, a najdroższe to wydatek rzędu 60 złotych. 

Zobacz też: Syn Magdy Gessler otwiera nowy biznes. Kupił już farmę na Podlasiu. "To przyszłość świata"

Więcej o: