Andrzej Duda jako prezydent nie ma łatwego życia. Dużo stresu, spotkania, na których nie wypada odmówić poczęstunku, częste wizyty na bankietach czy uroczystych kolacjach... Nic dziwnego, że w ciągu kilku miesięcy urzędowania wyraźnie przybrał na wadze . O jego sylwetkę postanowiła zatroszczyć się Pierwsza Dama. Jak podaje "Dobry Tydzień", Agata Duda zaczęła dbać o dietę męża.
Wprowadziła obostrzenia w diecie męża - czytamy. - Zasady racjonalnego odżywiania są Pierwszej Damie doskonale znane. (...) Stawia na zdrową polską kuchnię, naturalne produkty, jak najmniej przetworzone. Z umiarem używa cukru i soli.
Jakie błędy żywieniowe popełniał prezydent? Jest fanem wielu potraw, które z trudem można uznać za dietetyczne.
Jego słabością są mączne potrawy - informuje "Dobry Tydzień". - Uwielbia również tuczące ziemniaki polane sosem grzybowym. Żonę często prosi o żurek, którego jest prawdziwym koneserem.
Agata Duda potwierdza, że jej mąż jest fanem smakołyków z polskiej kuchni.
Lubi ruskie pierogi, smażone oscypki, ryby, szpinak i wszelkie potrawy z grilla. Z rzeczy dla mnie dziwnych jada kozie sery, czego my z Kingą nie możemy zrozumieć.
Życzymy powodzenia! Pod czujnym okiem żony uda się na pewno.
JM