Restauracja zrewolucjonizowana przez Magdę Gessler przestaje istnieć. Powód zasmuca

"Restauracja Absynt" w Nowym Targu była wielką dumą Magdy Gessler. Telewizyjna gwiazda przed laty z sukcesem przeprowadziła tam jedną ze słynnych rewolucji. Niestety, ku niezadowoleniu klientów, lokal właśnie zamyka swoje podwoje.

W 2013 roku Magda Gessler w "Kuchennych rewolucjach" tchnęła nowe życie w nowotarską restaurację, która po trzech latach działalności potrzebowała pomocy. Rewolucja przeprowadzona przez "kreatorkę smaków" doskonale się udała. Lokal nie tylko zmienił nazwę (z mało chwytliwej "Mauritianii" na "Restaurację Absynt"), ale i przeszedł gruntowną metamorfozę wnętrz. Te po tych zmianach stały się niezwykle klimatyczne, zdaniem wielu iście baśniowe. Przede wszystkim jednak zaproponowano nowe menu, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Dania, jakie zaczęto tam serwować, przypominały małe dzieła sztuki. Najlepszą rekomendacją "Absyntu" był jednak fakt, że sama Gessler lubiła tam wpadać i uwzględniła uroczą knajpkę w swoim autorskim przewodniku. Restauracja zyskała prawdziwą renomę na Podhalu i zostawiła w tyle konkurencję.

Zobacz wideo Magda Gessler zachwyca się wnuczką

Restauracja zrewolucjonizowana przez Magdę Gessler kończy działalność

Zaskoczeniem dla wszystkich miłośników dobrej kuchni okazała się informacja o zawieszeniu działalności "Restauracji Absynt". Nie ma mowy o pomyłce, oficjalny komunikat ukazał się na facebookowym koncie lokalu, prowadzonym przez jego właścicieli.

Kochani goście! Po 12 latach pięknych chwil, rozwijania się, poznania tysięcy wspaniałych ludzi, postanowiliśmy o zawieszeniu restauracji od 29 sierpnia. Nie zgadzamy się na przerzucenie na was ogromu dodatkowych kosztów ani obniżeniu standardu dań. Dziękujemy bardzo za ten wspaniały czas! — napisali restauratorzy Artur i Edyta Kret.

Zawiedzeni klienci nie mają wątpliwości, co stoi za decyzją właścicieli "Absyntu". 

Kolejne cudowne miejsce zniszczone nieładem i dobrą zmianą.
Trzymajcie się! Rząd, a raczej nierząd, skutecznie niszczy życie przedsiębiorcom...
Och, tak mi przykro. Bardzo będzie was brakować na kulinarnej mapie Podhala. Pozostanie wspomnienie tych smaków, których dane nam było doświadczyć - pisali na Facebooku.

Cóż, wielka szkoda, że praca właścicieli i zaangażowanie Magdaleny Gessler poszły na marne. Trzymamy kciuki, by Edyta i Artur Kret mogli jeszcze kiedyś reaktywować "Absynt". 

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.