• Link został skopiowany

Eurowizja. Polski występ sprzed lat wspomniany w materiale. "Jeśli chcecie wygrać, pokazujcie tego mniej"

Co zrobić, by wygrać Eurowizję? NikkieTutorials zaprezentowała przykłady. Według niej ubijanie masła na scenie przyczynia się do odwrotnego efektu.
Eurowizja 2021 - chcecie wygrać? Tego nie pokazujcie
Fot. Eurovision Song Contest / YouTube

22 maja odbędzie się finał 65. Konkursu Piosenki Eurowizji. Na scenie, jak zwykle, wystąpią reprezentanci 26 krajów. Wśród nich nie zobaczymy Rafała Brzozowskiego, który w czwartkowym półfinale nie zachwycił widzów, wykonując "The Ride". Nie brakowało jednak emocji, których dostarczyła chociażby jedna z prowadzących konkurs, NikkieTutorials. Influencerka zdradzała, co robić, by wygrać Eurowizję oraz co robić, by jej nie wygrać. W materiale wyemitowano fragment polskiego występu sprzed siedmiu lat.

Zobacz wideo

Eurowizja. NikkieTutorials: Jeśli chcecie wygrać, pokazujcie mniej tego... Polska się załapała

Historia Polski na Eurowizji jest ciekawa, smutna, ale można także określić ją jako bardzo różnorodną. Na przestrzeni ostatnich 27 lat wysyłaliśmy na konkurs zarówno utwory taneczne, ballady, jak i piosenki w klimacie folkowym. Do takich należeli "My Słowianie", których w Kopenhadze w 2014 roku wykonali Cleo oraz Donatan. Na scenie towarzyszyły im Ola Ciupa, która robiła pranie w misce, oraz Paula Tumala, która ubijała masło. To właśnie te pomysły uznane zostały przez NikkieTutorials za te, które nie sprzyjają wygrywaniu Eurowizji.

Jeśli chcecie wygrać, pokazujcie mniej tego... - powiedziała, prezentując także fragment ukraińskiego występu z 2013 roku, podczas którego mężczyzna biegał w kołowrocie.
Eurowizja
Eurowizja screen YT

Warto jednak dodać, że Nikki nie do końca ma rację. Polska propozycja z 2014 roku spodobała się widzom, bo Cleo i Donatan zajęli w finale 14. miejsce (jak na nasze możliwości to bardzo dobry wynik), a o nietypowym i nieco kontrowersyjnym występie było głośno na całym świecie. Do tej pory obejrzano go prawie 7 mln razy.

 
Więcej o: