Magda Gessler i jej lokal "U Fukiera" przygotował dla fanów słodkości liczne przysmaki. W tłusty czwartek w ofercie pojawiły się faworki i pączki, które tradycyjnie cieszą się sporym powodzeniem. Poznaliśmy już ceny pączków - wiemy też, ile kosztują faworki.
Magda Gessler ze swoim lokalem "U Fukiera" przygotowała dla fanów słodkie faworki i pączki. Można je zamówić na stronie, a następnie w tłusty czwartek, przypadający na 11 lutego, udać się na miejsce i odebrać pakunek.
Pisaliśmy już, że w tym roku za jednego pączka (do wyboru w dwóch opcjach smakowych - z konfiturą wiśniową albo malinową) od restauratorki trzeba zapłacić osiem złotych. Wyjątkiem są seniorzy, którzy mogą skorzystać z promocyjnej okazji i kupić słodycz za złotówkę.
Teraz sprawdziliśmy, jak wygląda cena faworków, czyli drugiego najpopularniejszego przysmaku z oferty Gessler. Okazuje się, że za 20 dag "słodkiego chrustu" należałoby zapłacić 30 złotych, czyli w sumie aż 150 złotych za kilogram. Jako że tłusty czwartek wypada 11 lutego, można skorzystać z opcji odbioru osobistego w lokalu "U Fukiera" lub zdecydować się na dowóz, który jest możliwy tylko na terenie Warszawy. W ofercie poza faworkami i pączkami znalazły się też m.in. specjały, takie jak jabłecznik z cynamonem, sernik z czekoladą i beza migdałowa z kremem.
Jeśli nie macie ochoty na zakupy, Magda Gessler zaproponowała także przepis na faworki, w którym dokładnie objaśnia co zrobić, by wyszły słodkie i chrupiące.
Zobacz też: Robert Makłowicz ma przepis na idealne pyszne pączki