Emilia Korolczuk zyskała popularność dzięki udziałowi w programie "Rolnicy. Podlasie" telewizji Fokus TV. Rolniczka mieszka we wsi Laszki koło Zabłudowa. Emilia co jakiś czas urządza dni otwarte na swoim gospodarstwie i jej ranczo chętnie odwiedzają fani. Można wtedy kupić kozi ser domowej roboty i poprzebywać z jej kozami. Rolniczka prowadzi także kanał w serwisie YouTube, gdzie pokazuje swoje codzienne życie i pracę na gospodarstwie. Jej konto obserwuje ponad 82 tysiące internautów. Na jednym z filmów podzieliła się z widzami przepisem na eksperymentalny chleb z twarogu.
Emilia z programu "Rolnicy. Podlasie" już nie raz dzieliła się na swoim kanale na YouTube przepisami na pyszne tradycyjne dania z Podlasia. Rolniczka zazwyczaj przygotowuje je ze swoją babcią Heleną. Tym razem postanowiła wypróbować jeden z przepisów, który znalazła w sieci i zrobić chleb z twarogu. - Nigdy nie robiłam takiego chleba, ale zainspirowały mnie przepisy z internetu. Podobno w ogóle nie czuć, że jest to chleb z twarogu, smakuje jak zwykły z mąki - powiedziała zaintrygowana Emilia. Rolniczka podała wszystkie potrzebne składniki, więc chleb z twarogu możecie zrobić też sami.
Emilia z programu "Rolnicy. Podlasie" najpierw wymieszała wszystkie składniki na chleb, a następnie włożyła go do piekarnika. Chleb należy piec godzinę w temperaturze 180 stopni. Rolniczka była bardzo zaskoczona i zadowolona z końcowego efektu. - Przepyszny, smakuje rewelacyjnie. Podobno na zimno jest rewelacja. Polecam ten przepis - podsumowała. W komentarzach pod nagraniem odezwały się fanki rolniczki. "Chleb z kaszy gryczanej - nie palonej, pyszny, polecam", "Chlebuś zrobił na mnie wrażenie, więc muszę spróbować przepisu", "Ale apetycznie ten chleb wygląda" - czytamy w komentarzach.