• Link został skopiowany

Wyciekło menu weselne Cichopek i Kurzajewskiego. Czym uraczyli gości? Deser zaskakuje

Do mediów trafiły informacje, co zaserwowano gościom podczas wesela Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego. Skusilibyście się na takie menu?
Menu weselne Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego
Menu weselne Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego, KAPiF, Pixabay

Nadszedł zapowiadany od tygodni wielki dzień Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego. Aktorka i dziennikarz wzięli ślub 25 października w hotelu Drob w Urszulinie. Cichopek sama uchyliła rąbka tajemnicy i opublikowała w mediach społecznościowych pierwsze ślubne zdjęcie. Tymczasem do mediów trafia coraz więcej szczegółów ceremonii. "Fakt" dotarł do menu, które nowożeńcy zaserwowali swoim gościom.

Zobacz wideo Co wyjawili o tym wyjątkowym dniu?

Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski wzięli ślub. Co znalazło się w weselnym menu?

Przyjęcie weselne rozpoczęło się oczywiście od przystawki. Jak podaje "Fakt", w tej pozycji w menu znalazło się  carpaccio z polędwicy wołowej, podane z płatkami pecorino, rukolą i kroplą oliwy truflowej. Goście mogli wybrać także między dwiema zupami - rosołem z domowym makaronem a zupą borowikową z grzankami. Na danie główne para młoda wybrała z kolei schab z kostką, purée ziemniaczane i świeże sałaty z dressingiem ziołowym. Zaskakującą pozycją w menu był deser. Cichopek i Kurzajewski postanowili nie zdradzać tego szczegółu swoim gościom, informując w karcie, że czeka na nich niespodzianka. Oprócz wymienionych potraw w trakcie wesela goście mogą liczyć także na dodatkowe dania - roladki z jelenia z sosem śliwkowym i kluskami śląskimi oraz barszcz czerwony z sakiewką z kapustą i grzybami. Mają do dyspozycji także bufety z zimnymi i ciepłymi przekąskami, słodki bufet oraz bar.

Nietypowa kreacja ślubna Katarzyny Cichopek. Co na to stylistka?

O komentarz na temat ślubnego stroju Katarzyny Cichopek poprosiliśmy stylistkę Magdalenę Łyko-Grzegorzak. Jak podkreśliła, wybór aktorki na jej wielki dzień, to "nowoczesna interpretacja garsonki". - Projekt Violi Piekut wyróżnia się eleganckim połączeniem klasy i kobiecości. Dopasowana linia talii podkreśla sylwetkę, a góra w formie baskinki, czyli bluzki z delikatnie rozkloszowaną falbaną w pasie, pięknie modeluje proporcje i jest bardzo kobiecy. Dół to klasyczna, prosta spódnica, jednak dzięki lekko falującej tkaninie całość zyskała romantyczny charakter - tłumaczy ekspertka w rozmowie z nami. Więcej na ten temat przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu!

  • Link został skopiowany
Więcej o: