Weselne przyjęcie zorganizowano w restauracji Moonsfera na dachu Centrum Olimpijskiego, na warszawskim Żoliborzu. Goście Apoloniusza Tajnera i Izabeli Podolec z tarasu lokalu mieli piękny widok na panoramę stolicy.
Weselni goście w czasie przyjęcia siedzieli przy okrągłych, ośmioosobowych stołach. Na nich znalazły się białe obrusy i wazony z bukietami świeżych kwiatów.
W restauracji, w której odbyło się wesele Apoloniusza Tajnera, często organizowane są tego rodzaju przyjęcia. W lokalu dominuje elegancki i minimalistyczny styl, a największą uwagę zwraca przeszklona ściana, z której można oglądać panoramę Warszawy.
Na zdjęciach z restauracji widać, że nawet małe przyjęcie weselne można zorganizować tam w wystawnym stylu.
W lokalu serwowane są wykwintne dania, które nadążają za najnowszymi trendami kulinarnymi. Osoby niejedzące mięsa lub z nietolerancją glutenu, znajdą tam coś dla siebie.
Za przystawki trzeba zapłacić od około 30 do 44 złotych. Wśród potraw znajdują się m.in. podwędzane przegrzebki smażone na maśle, carpaccio z polędwicy wołowej oprószone płatkami parmezanu czy też deska serów z Polski i Europy.
Dania główne to już wyższa półka cenowa. W menu znajduje się bogata oferta ryb, owoców morza i różnego rodzaju mięs. Na przykład za grillowaną ośmiornicę i małże trzeba zapłacić 65 zł, a stek z łososia z musztardowym puree to koszt 54 zł.
Fani mięsnych potraw z pewnością zadowolą się stekiem z polędwicy wołowej za 74 zł lub stekiem z dojrzałego antrykotu w tej samej cenie.
W lokalu można napić się również drogich alkoholi. Butelka szampana Dom Perignon Blanc kosztuje 699 zł, zaś za wina białe lub czerwone trzeba zapłacić od ok. 70 do nawet 180 zł.
Skoro restauracja połączona jest z dużym tarasem, z pewnością to właśnie tam bardzo często przenoszą się imprezy.