Magda Gessler wzięła sobie do serca fakt, że dzięki programowi "Kuchenne Rewolucje" weszła pod strzechy Polaków i idąc za ciosem otworzyła nową swojską restaurację "Masz Gulasz", która ma specjalizować się w gulaszach i kaszach.
Co można tam zjeść? Sprawdziliśmy. Najtańszy gulasz warzywny kosztuje już 10 zł, dodatkowo za kaszę trzeba zapłacić 4 zł. Bardziej wyszukany gulasz w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami to wydatek 24 zł. Na razie nie ma dużego ruchu, bo jak się dowiedzieliśmy w bistro:
Nie trzeba wcześniej rezerwować stolika - zapewnia menadżer lokalu.
Na swoim facebooku w eterycznym stylu, który mają oddawać wielokropki, reklamuje nowe bistro:
Masz Gulasz otwarty! Moje nowe miejsce.. obok Slodkiego i Slonego:) moje smaki...gulasze.. i ...kasze... Smacznie. Milo...niedrogo - czytamy na fanpage'u.
"Masz Gulasz" ma więc różnić się od innych restauracji Gessler, jak np. "u Fukiera", gdzie za wymyślne danie główne, takie jak comber z sarny z całym dworem czy sarninę na własnym śmietanowym sosie z borowikami trzeba zapłacić aż od 40 do 60 zł.
"Masz Gulasz" ulokował się obok istniejących już cukierni Magdy Gessler "Słodki" i "Słony", w Warszawie na ul. Pięknej 15 na Mokotowie. Jest to już 10. restauracja Magdy.
Jak reklamuje się na facebookowym fanpage'u, "Masz Gulasz" swoim stylem i wystrojem ma oddawać prostotę, a swoich gości ma przenieść w świat tradycyjnej i zdrowej kuchni.
Zapraszamy na nowe, niezwykłe smaki gulaszu, dania lekkie i zdrowe. Gulasze, w których odnaleźć można wszystkie smaki świata - czytamy na facebooku.
Przekonuje Was Magda Gessler i jej swojski gulasz? Zajrzycie tam?
Baisha