Magda Gessler , gwiazda programu '' Kuchenne rewolucje '' w ostatnim numerze ''Wprost'' wspomina swoją wyprawę w poszukiwaniu nowych, egzotycznych smaków . Tym razem odwiedziła Honduras, a na jej talerzu wylądowała... jaszczurka!
Na wszelki wypadek nie poinformowałam współbiesiadników, jakie zwierzę będę konsumować. Iguana w smaku jest bardzo podobna do kurczaka, choć to, co nam podano, przypominało raczej indyka w maladze (...). Przy stole nikt się nie zorientował, że pożera jaszczurkę, choć nieco kanciaste kawałki mięsa z ogona stworzenia w niczym nie przypominały drobiu.
A następnego dnia na śniadanie kolejna obrzydliwość z regionalnej kuchni - ''wielkie, śliniące się ślimaki''!
Kształt tych stworzeń był niepokojąco anatomiczny, a urody w żadnym razie nie dodawała im chorobliwa bladość. Wyciąga się je z takich samych muszli, jakie zazwyczaj stoją u cioci na szafeczce.
Zjedlibyście coś takiego?
osa
Zobacz także: