"Hell's Kitchen". Takiej wpadki jeszcze nie było. "Jeden z gości przyuważył...". Michał Bryś wpadł w furię

Michał Bryś wyrzucił z kuchni Kasię za wpadkę najgorszą z możliwych. Wcześniej jednak wpadł w furię i doprawdy, trudno mu się dziwić.

"Hell's Kitchen" to program, w którym amatorzy o często wybuchowych, konfliktowych charakterach zdobywają kulinarne doświadczenia i przy okazji uczą się dyscypliny i współpracy. Jednak nawet amatorom nie można wybaczyć niektórych błędów.

Początkowo nic nie zapowiadało burzy z piorunami. Co prawda pierwsze zadanie obie drużyny, czerwona i niebieska, wykonały beznadziejnie, ale to dopiero drugi odcinek programu. Zwycięska drużyna niebieskich (zdobyli "aż" 0,5 punktu) w nagrodę dostała sushi podane na ciele modelki. Panom trudno było utrzymać powagę.

Za piękny stolik - wznieśli toast.
Myślę, że z górnej części ciała sushi smakowało najlepiej - dowcipkowali.

Hell's KitchenHell's Kitchen Screen z Ipla

 A potem zaczął się serwis. I od początku szedł źle. Emilia nie poradziła sobie z przyprawieniem tatara. Szef Bryś nie miał litości.

Wszystko jest kosz, kosz, kosz, a jedzenia nienawidzę marnować - systematycznie opróżniał zawartość talerzy do kosza.

Za niedopilnowanie Emilii z kuchni wyleciała Agnieszka, która akurat wtedy była kapitanem zespołu czerwonych.

Nie lepiej było w drużynie niebieskich. Szef Bryś, zaglądając do kosza na śmieci, znalazł tam resztki ciasta na herbatniki. A jak już wiemy, nienawidzi on marnowania jedzenia.

Moja wina, nie powinienem tego zmarnować - przyznał samokrytycznie Jakub W.
Weź sobie to zawiniątko i idź do domu - szef Bryś wręczył mu resztki ciasta i wyrzucił z kuchni.

Cierpliwość wyczerpała mu się, kiedy przyłapał Emilkę na czymś całkowicie niedopuszczalnym: na desce do krojenia położyła mięso i ścierkę. I ją też wyrzucił z kuchni. A kiedy zobaczył, jaki w kuchni panuje bałagan, wkurzył się nie na żarty.

Możemy w tej chwili, bo już nam nic nie przeszkadza, wywalić kosz, bo to i tak nie zmieni stanu czystości w tej kuchni - zakomunikował i chwilę potem zawartość kosza wylądowała na podłodze. - Uprzątnąć ten syf i wziąć się do roboty!

Dziewczyny nie miały wyjścia, rzuciły się do zbierania odpadków. Jedna z dziewczyn przytomnie zauważyła, że powinny założyć rękawiczki, ponieważ pozostałe zaczęły czyścić podłogę gołymi rękami.

Potem jedzenia dotykacie. I co? Wydajemy dania? - tłumaczyła.

Kuchenny harmider spowodował, że zaciekawieni goście uważnie przyglądali się wydarzeniom. I na nieszczęście jednej z dziewczyn, zobaczyli za dużo. O wszystkim poinformował Paweł, menedżer lokalu.

Jeden z gości przyuważył, że po sprzątnięciu śmieci Kaśka nie umyłaś rąk - powiedział.
Nie pamiętam, po prostu... - usiłowała się bronić, ale Bryś jej przerwał.
Taką masz krótką pamięć? Jak ameba? Sprzątasz śmieci z podłogi, a potem zabierasz się do gotowania? Wynoś się do domu! Już! - krzyknął.

Upokorzona Kasia wymaszerowała z kuchni. W międzyczasie goście, mając dość 3-godzinnego czekania choćby na przystawki, również zaczęli opuszczać restaurację.

Za dotykanie jedzenia (lub przynajmniej taki zamiar) tuż po grzebaniu w śmieciach, należałaby się dyskwalifikacja dla każdego kucharza, bez względu na stopień zaawansowania. I rzeczywiście, Kasia została nominowana do opuszczenia "Piekielnej kuchni". Wraz z nią nominowani zostali Agnieszka, Damian i Jakub W. O dziwo, szef Bryś darował jednak Kasi i dał jej jeszcze jedną szansę. Z programem pożegnał się Damian.

JZ

 

Więcej o:
Komentarze (15)
"Hell's Kitchen". Takiej wpadki jeszcze nie było. "Jeden z gości przyuważył...". Michał Brys wpadł w furię
Zaloguj się
  • kabat

    Oceniono 9 razy 9

    Ten program to promowanie chamstwa do kwadratu. A ten nowy Bryś czy jak mu tam to raczej na klawisz do więzienia się nadaje.Obrzydliwość.

  • bardu

    Oceniono 5 razy 5

    Jedzenie, które jest przygotowywane przez zdenerwowanych kucharzy w atmosferze wrzasków i bluzgów może być trujące. Ja bym nie ryzykowała. A program dla idiotów robiony przez idiotów.

  • Gość: sss

    Oceniono 7 razy 5

    Jak człowiek ma.normalnie pracować skoro co chwila krzyki i wrzaski..wszystko oczywiscie reżyserowe i pod publike. W normalnej restauracji szefowie szanują swoich pracowników a nie robią im sceny na kuchni

  • pan.malowany

    Oceniono 8 razy 4

    Kolejne gowno ze smazalni Miszczaka, co tu jest serwowane i komu? Jakis psychopata udajacy szefa i wymagania jakich nie ma w zadnej kuchni. Nawet w Waldorf Astorii hamburgery rozbija sie o podloge wiec przestancie wciskac ludziom glodne kawalki. Kazdy kto pracowal w wiekszej kuchni musi miec niezla beke z tego szajs-programu.

  • pan.malowany

    Oceniono 3 razy 3

    'Jeden z gosci przyuwazyl...' gdyby goscie widzieli co sie naprawde odbywa w kuchniach to przestaliby przychodzic do restauracji

  • chris28xxl

    Oceniono 2 razy 2

    Show must go on.Bo to wszystko show .Aby oglądalność była. I wszystko dla $€£ pln.
    Jeszcze program na licencji a taka lipa .
    Aby był show dla tpajacyk.plzie same powtórki jak chodzi o dobre kino .

  • Corven Dallas

    Oceniono 1 raz 1

    Pan Michał Bryś gdyby choćby spojrzał z wyższością na mnie w takim programie lub co gorsza śmiał na mnie drzeć się i wyzywać dostałby momentalnie taki wpierd..l że by nie wiedział gdzie ma dooo.pę a gdzie twarz (różnica nie wielka). Wyleciałbym z programu ale chamowi jakim jest nie odpuściłbym na milimetr.

  • lisa2

    0

    Nie cierpię tego programu i go nie oglądam od czasu, gdy usłyszałam chamskie postępowanie prowadzącego program.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX