Jak wiadomo, tegoroczna Wielkanoc będzie różniła się od poprzednich. Rząd odradza wyjazdy w gości i rodzinne świętowanie. Jeśli się do tego zastosujemy, być może szybciej wrócimy do normalności. Mimo wszystko warto zadbać chociaż o namiastkę wielkanocnej atmosfery. W tym celu wielu z nas zabierze się za świąteczne wypieki. Magda Gessler również wyszła naprzeciw klientom i poszerzyła ofertę swojej restauracji o nowe, typowe dla Wielkanocy dania. Znamy ich ceny.
Magda Gessler o "zielonych posiłkach" i tańcu: Ja kwitnę!
Magda Gessler od lat przeprowadza rewolucje w podupadających restauracjach. Sama także prowadzi swoją gastronomię. Tego, jakie smaki lubi, można dowiedzieć się, odwiedzając lokal Słodki Słony. Na stronie internetowej restauracji pojawiło się już menu przygotowane specjalnie na Wielkanoc.
W ofercie nie zabrakło ciast. Najtańsze, czyli baba drożdżowa i strudel malinowy, to wydatek rzędu 50 zł. Za mazurka (bez względu na wagę) należy zapłacić 65 zł. Tyle samo kosztuje kilogram sernika, a makowca już 110 zł. Dla wymagających i dysponujących większymi środkami są też torty. Do wyboru: truflowy, wielkanocny, pistacjowy i orzechowy. Cena? 300 zł.
Oprócz słodkich wypieków zakupić można także tradycyjny żurek z białą kiełbasą i jajkiem (60 zł za litr) oraz sałatkę jarzynową (50 zł za litr).
Obecny czas możemy jednak urozmaicić ekskluzywnymi wyrobami domowymi, takimi jak: świąteczna babka, sernik wiedeński lub krakowski czy ciasto drożdżowe - zachęcała restauratorka w wywiadzie dla agencji Newseria.
Dla każdego coś miłego. Wiele osób z pewnością się skusi.
MŁ