ekspres do kawy

Więcej o:

ekspres do kawy

  • Ekspres do kawy - gadżet, który doceni każdy facet

    Nowa jakość ekspresu do kawy Wyposażenie kuchni nie jest jedynie domeną kobiet. Wielbicieli popularnego czarnego napoju oraz jego odmian znajdziemy zarówno w damskim, jak i męskim gronie. Warto więc wziąć pod uwagę te parametry urządzenia, dzięki którym każdy moment spędzany w towarzystwie

  • Ekspres do kawy pod choinką - jaki model warto wybrać na prezent?

    Kogo chcesz obdarować? To pytanie, które musisz sobie zadać. Różne ekspresy do kawy na CoffeeDesk mają różne funkcje i spełniają różne potrzeby użytkownika. Warto zatem zastanowić się, jakie potrzeby może mieć osoba, której chcesz dać taki prezent, jakie lubi pić kawy, ile ma czasu na przygotowanie

  • Test ekspresów do kawy

    temperaturze 88-92 stopni Celsjusza. Oczywiście drobne odstępstwa od tych norm są możliwe, a nawet pożądane. Czy istnieje ekspres do kawy - nie barowy, tylko domowy, który zaparzy espresso idealnie spełniające normy? Czy swą doskonałość pozwoli delikatnie naginać do indywidualnych potrzeb? Taki ekspres

  • Niezwykły ekspres do kawy

    Składa się z miedzianego czajniczka, w którym podgrzewana jest woda (ogniem z alkoholowego palnika), oraz z rurki, z której para skrapla się do kryształowego naczynia z kawą. Kiedy ciecz opuści czajnik, wprawi w ruch mechanizm gaszący ogień. Gdy zaparzona kawa zaczyna stygnąć, wytworzona w

  • Kapsułkowe ekspresy do kawy

    ...spróbuj kawy z różnych kapsułek. Każda firma chwali się, że jej kawa jest najlepsza. Ale to kwestia gustu - niektóre są łagodniejsze, inne mocniejsze. Zwróć uwagę na bogactwo oferty. Pamiętaj, że po kupnie ekspresu będziesz skazany na naboje jednego typu, więc sprawdź, czy w ofercie jest kawa,

  • Testujemy ekspresy do kawy: ekspresowe espresso

    Marcin Michalik Właściciel Szkoły Baristów Colours of Coffee, Mistrz Polski Latte Art. Związany z rynkiem Specialty Coffee, ekspert Latte Art oraz Coffee In Good Spirit. Darek Fedor Naczelny kwartalnika "Kontynenty", były wiceszef "Logo", maniak dobrego espresso. - Kiedy kawa się miele, pojawia się

  • Pękata kafeteria

    Co prawda powszechnie wiadomo, że najlepsza kawa parzona jest w ekspresach ciśnieniowych, ale mają one pewne wady. Przede wszystkim, są drogie, poza tym trudne w konserwacji (a im bardziej profesjonalny ekspres, tym trudniej utrzymać go w rokującym długie ekspresowe życie stanie), a także... dość