Fani „Kuchennych rewolucji” chcieli przekonać się na własne oczy, jak wygląda idealnie zarządzana restauracja. W końcu opinia najostrzejszego krytyka kulinarnego zobowiązuje – ludzie chcieli sprawdzić czy restauracje Magdy Gessler rzeczywiście są godne polecenia i naśladowania przez innych restauratorów.
Najwięcej restauracji gwiazdy TVN znajduje się w Warszawie. W przeszłości restauratorka patronowała kilku projektom zlokalizowanym w całej Polsce, jednakże w ostatnich latach ograniczyła swoją działalność do kilku restauracji, z których większość znajduje się w Warszawie. Swoją decyzję uargumentowała brakiem czasu na poświęcenie odpowiedniej ilości uwagi każdemu z miejsc.
W Stolicy na pierwszym miejscu należy wymienić restaurację "U Fukiera". Mieści się ona przy Rynku Starego Miasta w Warszawie i z jej okien można podziwiać syrenkę. Restauracja ta jest najbliższa sercu Magdy Gessler, co gwiazda wielokrotnie podkreślała. Wystrój "U Fukiera" jest wyjątkowy. Uwagę przyciąga już otoczenie drzwi wejściowych, które zawsze tonie w powodzi kwiatów i krzewów rosnących w donicach - zawsze dobranych starannie do pory roku.
Kolejną warszawską restauracją Magdy Gessler jest "AleGloria" zlokalizowana przy Placu Trzech Krzyży. Nieopodal mieści się restauracja i cukiernia "Słodki... Słony". Nieco dalej od Centrum położony jest słynny "Zielnik". W Warszawie mieści się również restauracja "POLKA".
Poza Warszawą działają tylko dwie restauracje Magdy Gessler. Pierwsza z nich to druga siedziba "POLKI". Mieści się ona w Łodzi. Druga restauracja to "Schronisko Smaków". Zlokalizowana jest w Bukowinie Tatrzańskiej.