Afery faworkowej ciąg dalszy. Lara Gessler odpowiada Annie Skurze na wysokie ceny w cukierni mamy: Nikt nikogo nie zmusza

Lara Gessler zdecydowała się odpowiedzieć na zarzuty Anny Skury dotyczące wysokich cen faworków w cukierni "Słodki Słony".

Kilka dni temu Anna Skura pożaliła się fanom na Instagramie na wysokie ceny w cukierni Magdy Gessler. Naszła ją ochota na coś słodkiego, toteż wpadła na małe zakupy do "Słodki Słony". Jak się okazało, do najtańszych słodkości nie należały. Za 400 gramów faworków zapłaciła aż 60 zł, co wprawiło ją w osłupienie. Swoim zdziwieniem podzieliła się na Instastory.

Szalone tańce Magdy i Lary Gessler:

Lara Gessler tłumaczy ceny w "Słodki Słony"

Do całej afery nie odniosła się Magda Gessler, jednak głos w sprawie postanowiła zabrać jej córka Lara. W rozmowie z Plejadą córka restauratorki skomentowała ceny w "Słodki Słony":

Ja naprawdę uważam, że nikt nikogo nie zmusza. Pracochłonną robotą jest robienie faworków. Jeżeli ktoś chce, my nie jesteśmy zachłanni na przepisy, wszystko jest, wszystko dajemy, możecie robić sami. A jak Wam się nie chce, to my chętnie zrobimy to bardzo dobrze za was. No i stąd jest cena... i z tego jakie są czynsze na Mokotowskiej - tłumaczy Lara.

Myślicie, że Magda Gessler również odniesie się do sprawy?

Przepis na faworki Magdy Gessler

Skąd w ogóle taka cena faworków, które można kupić u Magdy Gessler? Patrząc na przepis, do wykonania tej przekąski nie potrzeba żadnych wyrafinowanych składników - najtrudniej dostać byłoby tylko prawdziwą wanilię, ale przecież w dzisiejszych czasach nie jest to misja niemożliwa. Problem tkwi jednak, jak wspomniała sama Lara, w robociźnie. Robienie faworków jest bardzo pracochłonne, wymaga poświęcenia dużej ilości czasu i ciągłej pracy przy pilnowaniu "chrustu" smażącego się na gorącym tłuszczu. Jednak nawet i to nie do końca tłumaczy, dlaczego akurat u Magdy Gessler faworki są w cenie takiej, a nie niższej - jak w wielu innych miejscach. Być może chodzi tu również o jakość składników.

RG

Więcej o:
Komentarze (85)
Afery faworkowej ciąg dalszy. Lara Gessler odpowiada Annie Skurze na wysokie ceny w cukierni mamy
Zaloguj się
  • schuja

    Oceniono 21 razy 19

    Cena jest taka, nie z powodu jakości składników, ale z powodu osobników, którzy nie mają co robić z pieniędzmi i z chęcią przepłacą za faworki od pani z telewizji.

  • noni35

    Oceniono 15 razy 13

    Nie ma przymusu i czas zacząć omijać jej cukiernię. Wszystko na ten temat.

  • i.l

    Oceniono 15 razy 11

    WOW jaki język! Pani Lara to chodziła na j. polski, czy przesiedziała w kuchni?

  • slon2002

    Oceniono 10 razy 8

    Córka tego straszydła nazywanego: "Gessler", zdecydowanie lepiej prezentuje się od tyłu.

  • aneta.kg

    Oceniono 12 razy 8

    jasne ze czynsze sa bardzo wysokie,ale centy ,,zakichanych faworków,, nie powinny byc kuresko drogie!owszem,rozumiem 30 zł za te 400 gram ale nie 60,wiem że są lekkie ale na Boga-to mąka,soda i cośtam....a nie ciasto truflowe z pręcikami krokusa...

  • ochujek

    Oceniono 10 razy 8

    Faworki nie są artykułem pierwszej potrzeby. Napiszcie o bandyckich podwyżkach cen piwa i innych alkoholi.

  • mr.powers

    Oceniono 7 razy 7

    No prosze, odpowiedziala. A przeciez mogla tylko pokazac goly tylek.

  • koment22

    Oceniono 9 razy 7

    Zaraz, zaraz, co krzyczy Gesslerowa zaraz po wejściu do lokalu i spojrzeniu w kartę ? "Boooże, jakie ceny, z kosmosu chyba !!!" a potem spojrzenie w obiektyw kamery i pouczanie, nierzadko wyzywanie właścicieli od ździerców.

  • partia_niewidzialnych

    Oceniono 9 razy 7

    Mąka jest z biedronki po prostu. Te owady cholernie trudno wyłapać i zemleć.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX