Komentarze (178)
Anna Skura kupiła faworki w cukierni Magdy Gessler. "Przeżyłam normalnie zawał jak zobaczyłam rachunek"
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • Gość: Gościówa

    Oceniono 24 razy 4

    Pojedziesz raz do Dubaju i sobie odbijesz. A jak się nie podoba to zawsze możesz zjeść z budy na ulicy od pana Staszka.

  • Gość: glutek

    Oceniono 6 razy 4

    Powiedzmy sobie szczerze wszystko zależy z czego makowiec czy faworki były zrobione. Nawet ciasto zakupione u sąsiadki, która robi domowe ciasta trzeba średnio za blachę zapłacić min 100 złotych za blaszkę a i tak nie będzie ono w 100% domowe. W cukierni wiadomo obsługa itp kosztuje ale jak się chce w miarę naturalne to trzeba zapłacić. Jeśli chce się typowo przemysłowe i z większością wypełniaczy to można iść do marketu i zapłacić mniej. Nie bronię Pani Magdy bo ciasta nie jadłam i ceny nie znam ale wiem jedno , że za naturalny produkt ręcznie robiony strzeba zapłacić. A co prawda czasem ceny w restauracjach u P. magdy są wysokie...

  • Gość: Sisi

    Oceniono 4 razy 4

    Dobrze że odważył się to powiedzieć, każdy przedkłada lans nad zdrowy rozsądek i tak biznes się kręci;)

  • RAFIK

    Oceniono 3 razy 3

    Ja mam sprawdzony przepis. Od lat faworki zajada się całą rodziną. Są kruche nie jak te "gnioty" z cukierni... cena 10 zł. Za 3 duże patery.

  • krzywelustro

    Oceniono 3 razy 3

    Ludzie, patrzcie na szyldy!
    Jak nad spelunką pani Gessler stoi napisane "Słodko-słony", to znaczy, że za coś słodkiego słono zapłacicie.

  • julietwhiskey

    Oceniono 5 razy 3

    Nie ma obowiązku kupowania faworków w cukierni Pani Gessler. Pani Gessler nie ma też obowiązku tłumaczenia się z wysokich cen w swojej cukierni.

  • Jarek Nowak

    Oceniono 3 razy 3

    2 sprawy:
    Czy nienprzegieciem sa kwoty jakie biora "influencerki" za reklame?
    Jakby jaj geslerowa zasponsorowala to by zachwalala pod niebiosy..

    Zal dupe scisnal ze musiala zaplacic?

  • Gość: Gosc

    Oceniono 3 razy 3

    W Gdyni w jednym z miejsc faworki po 139PLN za kilogram. Luzik. Zróbcie sobie sami to fajna zabawa. Polecam.

  • Gość: K

    Oceniono 3 razy 3

    Slabe info.
    110 zl makowiec, alw ile tego makowca tyle kosztuje. Faworki w pudelku, alw jakim pudelku. Byc moze ozdobnym, prezentowym, ktore kosztuje wiecej niz ciastka. Itp. Itd.

  • Leon Noel

    Oceniono 2 razy 2

    Czy ta kobieta nie wie że czasy cen ustalanych przez rząd już minął? Teraz mamy ceny umowne,Gesler może żądać sobie za ciasteczko ile jej się Rzewnie podoba a ciebie jak nie stać to nie wchodź do takich cukierni, idź sobie do Biedronki tam kupisz tanio.

  • Gość: Moja opinia

    Oceniono 4 razy 2

    Dopoki ludzie beda kupowac I placic drakonskie ceny to dlaczego Magda Gesler ma sie tym martwic Dopoki ludzie nie zmadrzeja to madry na tym korzysta a za cene 60 zl zrobilabym tyle faworkow ze glowa mala Ludzie naiwnie placa a ona korzysta bo czemu nie a Jak pisal tutaj ktos w innych cukierniach nie celebrytowych produkty takze smaczne tyle ze za nizsza cene widac ludzie kieruja Sue tym ze Jak drogo to lepsze??Ja sie z tym nie zgadzam

  • Gość: bylawidzialam

    Oceniono 2 razy 2

    Sami dajecie przyzwolenie na takie chore ceny. Po co tam chodzicie?! żeby narzekać?

  • Gość: Maximus

    Oceniono 2 razy 2

    JAK skomentować idiotke i idiotow,ktorzy NIE sparwdzaja ceny PRZED kupnem??Jak skomentować te pania,ktora jednak NIE oddala towaru i NIC nie powiedziała w sklepie,ale wyzala się na forum??
    Poza tym to jest biznes.Nie stać cie ,nie kupuj i nie lamentuj,nie każdy musi.Ferrari tez nie kupisz,will w Miami takz enie.Nie ma zadnej roznicy.Sa towary dla wszystkich i sa dla tych,ktorzy maja więcej.A Gesslerowej nie cierpie.

  • ganska

    Oceniono 1 raz 1

    a do toalety ją wpuścili?

  • gapcio2010

    Oceniono 1 raz 1

    A kim jest ta Anna Skura?

  • obywatelkamania

    Oceniono 1 raz 1

    Teraz każdym bzdetem trzeba się podzielić z całym światem? Ludzie, olejcie te kretyńskie wpisy, bo zglupiejemy jako społeczność do reszty. Co nas ta kobieta obchodzi? Obie te kobiety.

  • Gość: Beata

    Oceniono 1 raz 1

    Jaś i Małgosia Łódź faworki 54 zł/kg

  • Gość: Ewa

    Oceniono 1 raz 1

    Głupia baba! Kupuje torebki za tysiące i lata po całym świecie a teraz robi aferę, ze faworki za 60 zł. Jak za srogo to było nie kupować, sprzedający ma prawo ustalać własne ceny a konsument decydować czy akceptuje te cene. Mogła nie kupować a nie teraz robi afery koperkowe. Ostatnio mniej słychać o Annie skóra, wiec chciała na siebie zwrócić uwagę

  • Gość: Lars

    Oceniono 1 raz 1

    Jak sie nie ma miedzi to w domu sie siedzi..i samemu piecze.Jaka wielka zazdrosc ludzka o to ze Magda zrobila kariere..

  • lun2000

    Oceniono 1 raz 1

    Trzeba po prostu uważać teraz, liczyć i patrzyć. Obserwować ceny za kg uwazam że ciasta powyżej 50zl za kg to drogo. znam cukiernie na wschodzie Polski tam są wspaniałe sękacze właśnie gdzieś w okolicach tej ceny. Zastanawiam się też czy jest jakakolwiek cena która spowoduje że ciasto będzie tak dobre jak domowe

  • Gość: JK

    Oceniono 1 raz 1

    Z dwóch szklanek mąki, 6 żółtek, 2-3 łyżek śmietany, łyżeczki spirytusu lub octu, ok szklanki cukru pudru i 3 kostek smalcu do smażenia wychodzi ok. 80 faworków. Ja robię je ok.1,5 godziny ze sprzątaniem. Chętni mogą policzyć koszt jednego faworka :)

  • Gość: kizzza

    Oceniono 1 raz 1

    Wystarczy spjrzec na ceny przed zakupem i wyjsc skoro to szok. Ceny U Gessler sa bardzo wysokie i kazdy to wie chyba. Mimo ze mnie stac na jedzenie u Gessler to nie wydam u niej nigdy ani zlotowki. Byla tez taka inna gwiazda Kayah co to zdzwiwila sie jak zjadla obiad na lotnisku a kelner przyniosl rachunek. Oderwane od rzeczywistosci instgramowe babsztyle

  • Gość: Marek

    Oceniono 1 raz 1

    Jak idziesz do salonu Mercedesa to z góry wiesz jakich cen można się tam spodziewać.
    To samo z miejscówkami Gessler... przed wejściem wiesz, ze rachunek mały nie będzie.
    Takie pierd**lenie „ojej jaki szok, jak drogo” niech sobie wsadza w swoje cztery litery.

  • Gość: Beata

    Oceniono 1 raz 1

    Przeciez nikt nie ZMUSZA do zakupow w jej cukiernii, mozna kupic GNIOTA za male pieniazki w dyskoncie i cieszyc sie zyciem...

  • Gość: Kasia

    Oceniono 1 raz 1

    A gwoli wyjaśnienia kupiłam faworki w małej cukierni na Wawrzyszewie.. uwaga 90 zł za kilogram nic specjalnego🤪

  • Leon Noel

    Oceniono 1 raz 1

    Kobieto czy do ciebie nie dociera że mamy ceny umowne i właściciel lokalu może sobie żądać za towar ile mu się rzewnie podoba,a ciebie jak nie stać na robienie zakupów w takim lokalu to do takiego lokalu nie wchodź.

  • Gość: Kk

    Oceniono 3 razy 1

    Taa jasne.
    Taką miała ochotę na faworki więc musiała się udać akurat do Gessler.
    Sama tam polazła to niech nie robi z siebie idiotki.
    Czytać cen nie umie.
    Jak nie chce tyle płacić to niech na bazar idzie.
    Proste, nie stać mnie na takie cukiernie to do nich nie wchodzę.

  • Gość: JG.

    Oceniono 1 raz 1

    Chyba sobie jednak za dużo powala. Nikt w Polsce nie ma takich cen. Może uważa , jej przepisy są genialne. Otóż nie- zasada jedną : 1 żółtko na 5 dkg.maki, trochę dobrej gęstej kwaśnej śmietany,bez cukru, żeby się szybko nie rumienily, broń Boże żadnego proszku i alkohol/ spirytus, wódka, w ostateczności ocet/ moja mama czasem dodawała zamiast innego alkoholu 2-3 łyżki czerwonego wina. Wyrobić podsypujac minimalną ilością mąki. Teraz bijemy ciasto wałkiem dopóki nie pojąwia się pęcherzyki w cieście, to parę minut i wałkujemy wycinamy i to cała sztuka. Ja smażę na smalcu bo nie wsiąka tak w ciasto i aby smalec był stałe jasny wrzucam kawałek surowego ziemniaka a do rozgrzewającego się tłuszczu dodaję jeszcze łyżkę alkoholu. Obficie posypać cukrem pudrem i to cała filozofia. Z tego /5 żółtek/ wychodzą 2 duże półmiski. Są rewelacyjne nawet parę dni i co tu ma kosztować 60 zł. To ilość na 4-5 po udelek. Trochę roboty ale warto.

  • Gość: Miszel Morą

    Oceniono 5 razy 1

    Czy jest już obowiązek kupowania u p.Gessler słodyczy ? Coś w nocy uchwalono ?

    P.s może drogie ma słodycze ale niezłe w smaku.

  • Gość: Daro

    Oceniono 1 raz 1

    Czy w cukierni nie ma cen 😉 Nikt nie informuje o cenach zakupu. O cenie dowiaduje sie jak otwiera klient istagram lub fb

  • i.l

    Oceniono 1 raz 1

    myślimy, że Gessler jej dała na te faworki w ramach zapłaty za reklamę. Myślimy też, że powinna uważać przy jedzeniu na kudły blond w faworkach. Myślimy, że wizerunek Gessler odbiera apetyt i powinien być zalecany jako środek odchudzający. Mylimy jeszcze inne rzeczy, ale za nie, to mogą wsadzić.

  • prymasek11

    Oceniono 1 raz 1

    o ku..., jak teraz żyć?!

  • Gość: Lordandy

    Oceniono 1 raz 1

    Po pierwsze patrzę na cenę i jeśli mi pasuje to kupuje a nie na odwrót. Kupuje a później beczę na cały regulator żeby zrobić gownoburze. Każdy znany restaurator ma lekko wywindowane ceny ale przy tym każdy z nich jest równie dobrym marketingowcem.Nie stać, nie chodzić. Ja nie chodzę :)

  • Gość: jasio

    Oceniono 1 raz 1

    Cena wyrobów luksusowych nie ma nic wspólnego z realnym wkładem pracy i materiału a luksus to to co za to uznamy ( apaszka za 5 tyś i porządne buty za 200 zł , albo zawsze mnie zastanawiały ceny nakryć głowy w porównaniu reszty odzieży ) Chociaż nie wróć , zazwyczaj jest to produkowane w tak małych ilościach że jakieś uzasadnienie w kosztach pracy ma tylko na zdrowy rozum nie ma to sensu Takie same ceny macie przecież w niektórych restauracjach Pytanie tylko czy pani Gessler należy się miano luksusowej cukierni Jako właścicielka restauracji nie zdobyła żadnych zaszczytów od zawodowych oceniaczy Nikt z zawodowców jej nie zauważył Stała się modna bo ma program w telewizji

  • Oceniono 5 razy 1

    Fakt faktem tanio nie jest, ale czy ktoś z was robił faworki? Wie ile to jest pier..... a całe mieszkanie pachnie olejem. Mogła iść do zwykłego sklepu i kupić gumowe faworki za 10 zł to wybrała słynną ??.

  • Gość: Nie oderwany od życia

    Oceniono 5 razy 1

    No i udało się dowiedziałem się ze skura pisze się przez u. A ile ta Pani bierze za swój wpis ?

  • heresy

    0

    Jak można nie wiedzieć, jakie są ceny i jednocześnie iść do cukierni MG;)

  • Gość: Hanna

    0

    Gdynia cukiernia xxx 110zl za kg. Makowiec 70kg jest ciężki więc cały 100spokojnie.

  • Gość: pipi

    0

    Zależy jak duże było pudełko? Może kilka kilogramów.

  • Gość: Jolanta

    0

    Magda Gesler uważa się za najlepszą kucharkę na caałym świecie, więc się ceni. No cóż na czymś trzeba zarabiać.

  • gosia96_72

    0

    Nie trzeba szukać p. Magdy w Gliwicach w Starej Pączkarni faworki kosztują 58zl.Ja jestem zdania zjeść 10dkg dobrego a nie 1kg byle czego🤣🤣

  • Gość: klm

    Oceniono 2 razy 0

    nazwisko Gessler kojarzy mi się wyłącznie z oszustwami, wyłudzeniami i niezapłaconymi podatkami

  • Gość: Marzena

    0

    To nie lekkie przegięcie to maga przegięcie : )

  • Gość: AT

    0

    I bedzie teraz chodzila taka zszokowana chyba prize wlasnie glupote. Jak ktos sie nie liczy z pieniędzmi to obecny nie pyta wiec później też się nie piekło że za dużo zapłacił. A kim wogole ta dziunia Skura jest bo inteligencja nie bluzka chyba że inną część ciała bardziej używa.

  • Gość: Grzeda

    0

    U siebie kasuje jak w kosmosie a jak prowadzi rewolucje to narzuca ceny jakby to były jej pieniądze żenada lokowa.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX