"Milionerzy". Drugie pytanie wymagało pomocy siostry: Ludwik Pasteur opracował metodę konserwacji żywności, która polega na?

W 356. odcinku 8. sezonu "Milionerów" uczestnik potrzebował pomocy już przy drugim pytaniu, wartym zaledwie tysiąc złotych. Czy siostra po drugiej stronie telefonu wybrała prawidłową odpowiedź?

"Milionerzy" prowadzeni przez Huberta Urbańskiego mają spore grono stałych widzów, zasiadających przed telewizory od poniedziałku do piątku, by śledzić losy odpowiadających na pytania prowadzącego uczestników. Każdy z nich ma szansę na wygranie miliona złotych. Nie każdy jednak jest w stanie prawidłowo odpowiedzieć na wszystkie 12 pytań.

'Milionerzy'. Pytanie o 'Stary Testament' odebrało szansę na milion"Milionerzy". Pytanie o Stary Testament popsuło plany uczestnika: Kto miłuje swego syna...

"Milionerzy". Pytanie z programu

W 356. odcinku 8. sezonu "Milionerów" zagrał Piotr Zaremba, ekonomista z Częstochowy. Uczestnik pracuje jako doradcą klienta w markecie budowlanym, a w wolnych chwilach organizuje górskie wycieczki. Piotr do studia zabrał ze sobą mamę Barbarę, siostrzeńca Bartosza oraz siostrzenicę Agatę. Już przy drugim pytaniu, wartym tysiąc złotych, zdecydował się skorzystać z pierwszego koła ratunkowego i wykonał telefon do siostry Aleksandry.

"Milionerzy". Ludwik Pasteur opracował metodę konserwacji żywności, która polega na:

  • A. długotrwałym suszeniu
  • B. dodaniu benzoesanu sodu
  • C. trzymaniu w occie
  • D. łagodnym podgrzewaniu

'Milionerzy'. Uczestnik potrzebował pomocy przy pierwszym pytaniu"Milionerzy". Gracz już przy pierwszym pytaniu potrzebował pomocy publiczności

"Milionerzy". Odpowiedź na pytanie z programu

Uczestnik od razu po usłyszeniu pytania stwierdził, że chodzi o pasteryzowanie. Wykluczył odpowiedź D - łagodne podgrzewanie i odpowiedź C - trzymanie w occie. Dla pewności zdecydował się użyć pierwsze koło ratunkowe i zadzwonić do siostry. Aleksandra bez chwili zastanowienia i bardzo pewnie wybrała odpowiedź odrzuconą przez brata - łagodne podgrzewanie. Piotr zaufał siostrze i ostatecznie zaznaczył D. Hubert Urbański potwierdził, że ma rację. W pasteryzacji chodzi o podgrzanie produktów do temperatury powyżej 60 stopni Celsjusza, ale nie przekraczającej 100 stopni. 

Zobacz wideo Fame MMA jako promowanie patologii? Odpowiada Wojciech Gola [Plotkersi Ekstra]