Agata Młynarska sporo zeszczuplała. Specjalistka: Jest na bardzo restrykcyjnej diecie

"Z każdym dniem czuję się lepiej".

"Jest na bardzo restrykcyjnej diecie. Wszystkie posiłki przygotowuję jej na parze lub gotuję w wodzie" - powiedziała "Party" specjalistka przygotowująca posiłki dla Agaty Młynarskiej.

Agata Młynarska przeszła kilka tygodni temu operację wycięcia woreczka żółciowego. Potem 3 tygodnie spędziła w szpitalu, dochodząc do siebie. W tym czasie dziennikarka zauważalnie zeszczuplała, co widać było zwłaszcza po twarzy. Teraz dowiadujemy się, że zmiana figury to wynik całkowitej zmiany sposobu odżywiania.

Jest na bardzo restrykcyjnej diecie, stosowanej przy chorobach jelit. Wszystkie posiłki przygotowuję jej na parze lub gotuję w wodzie. Nie stosuję żadnych ostrych przypraw, gotowych mieszanek i praktycznie nie używam soli. Z diety wyłączyłyśmy też wszystkie produkty surowe, wzdymające, bo obciążają organizm - powiedziała w rozmowie z "Party" Ewa Olejniczak, która troszczy się o dietę dziennikarki.

Agata Młynarska znajduje się pod opieką kompetentnej specjalistki, ponieważ Olejniczak to była szefowa kucharzy w sopockim Sheratonie i warszawskim Interncontinentalu. Olejniczak pomoże też w projekcie, który Młynarska wymyśliła w szpitalu. Dziennikarka zamierza bowiem napisać książkę o odżywaniu dla osób cierpiących na nietolerancję pokarmową. Będzie miała na to sporo czasu, ponieważ jednocześnie planuje zrobić sobie przerwę w pracy.

Dostałam nauczkę od życia. Zrozumiałam, że muszę nieco zwolnić i zająć się swoim zdrowiem, bo ono jest priorytetem. Karierę zawodową odkładam na chwilę na bok, bo proces rekonwalescencji jeszcze trwa, ale z każdym dniem czuję się coraz lepiej i nabieram sił - przyznała dziennikarka.

alex

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.