Zwyciężczyni "MasterChefa" ma już własną firmę cateringową!

Czy to nie za dużo jak na kucharza-amatora?
Ritz nie jest amatorką? Zwyciężczyni "MasterChefa" ma już własną firmę cateringową! Po zwycięstwie w "MasterChef" kariera Basi Ritz nabiera rozpędu. - Mam propozycję prowadzenia kulinarnego programu - zdradziła Ritz w "Dzień Dobry TVN". Po zwycięstwie w "MasterChef" kulinarna kariera Basi Ritz nabiera rozpędu. - Mam propozycję prowadzenia własnego kulinarnego programu - zdradziła Ritz w "Dzień Dobry TVN". W planach ma także własne bistro. - Zastanawiam się cały czas, gdzie mogłoby powstać. Mam propozycję z Warszawy, jednak sercem jestem w Gdańsku, więc wolałabym chyba, żeby to było tam. Jednak nadal nie wiem jeszcze - mówiła. Jednak reszta biorących udział w programie kucharzy-amatorów wypada przy Basi naprawdę blado. Okazuje się, że w Niemczech, gdzie na stałe mieszka z mężem, Basia ma już nawet swoją firmę cateringową! Tej informacji nie znajdziemy na oficjalnej stronie programu. Tam o Basi możemy przeczytać: "Basia ma 45 lat, urodziła się w Gdańsku i pod koniec lat 80. wyemigrowała wraz z rodziną do Kolonii w Niemczech, gdzie mieszka do dzisiaj. Obecnie pracuje w kancelarii adwokackiej swojego męża - Niemca. Gotowanie jest dla niej niczym oddychanie. Najbardziej chciałaby wrócić na stałe do Polski, do Gdańska, i otworzyć własną restaurację". Na oficjalnej stronie "MasterChefa" czytamy też: "Finaliści "MasterChefa" to ludzie, którzy nigdy nie gotowali profesjonalnie, ale swoją ogromną pasją i entuzjazmem często przewyższają zawodowych kucharzy. Są pełni nietuzinkowych pomysłów i nie jest im obce eksperymentowanie w kuchni". Nie da się ukryć, że, aby otworzyć bistro trzeba mieć duże pojęcie o gotowaniu i spore doświadczenie. Tylko, czy Basia nie ma tego doświadczenia aż za dużo?

Po zwycięstwie w "MasterChef" kulinarna kariera Basi Ritz nabiera rozpędu.

Mam propozycję prowadzenia własnego kulinarnego programu - zdradziła Ritz w DDTVN.

W planach ma także własne bistro.

Zastanawiam się cały czas, gdzie mogłoby powstać. Mam propozycję z Warszawy, jednak sercem jestem w Gdańsku, więc wolałabym chyba, żeby to było tam. Jednak nadal nie wiem jeszcze - mówiła.

Jednak reszta biorących udział w programie kucharzy-amatorów wypada przy Basi naprawdę blado. Okazuje się, że w Niemczech, gdzie na stałe mieszka z mężem, Basia ma już nawet swoją firmę cateringową!

basia ritz Screen z ritz-catering.de

Tej informacji nie znaleźliśmy na oficjalnej stronie programu. Tam o Basi możemy przeczytać:

Basia ma 45 lat, urodziła się w Gdańsku i pod koniec lat 80. wyemigrowała wraz z rodziną do Kolonii w Niemczech, gdzie mieszka do dzisiaj. Obecnie pracuje w kancelarii adwokackiej swojego męża - Niemca. Gotowanie jest dla niej niczym oddychanie. Najbardziej chciałaby wrócić na stałe do Polski, do Gdańska, i otworzyć własną restaurację.

Na oficjalnej stronie "MasterChefa" czytamy też:

Finaliści "MasterChefa" to ludzie, którzy nigdy nie gotowali profesjonalnie, ale swoją ogromną pasją i entuzjazmem często przewyższają zawodowych kucharzy. Są pełni nietuzinkowych pomysłów i nie jest im obce eksperymentowanie w kuchni

Nie da się ukryć, że, aby otworzyć bistro trzeba mieć duże pojęcie o gotowaniu i spore doświadczenie. Czy Basia nie ma tego doświadczenia za dużo? Jak myślicie?

Alfa

Więcej o: