Kamil Durczok wydał oświadczenie: Trwa bezprecedensowy atak tygodnika 'Wprost' na moją osobę. Postanowiłem podjąć zdecydowane działania

Oświadczenie Durczoka Durczok: Trwa bezprecedensowy atak tygodnika "Wprost" na moją osobę. Kamil Durczok opuścił szpital, w którym przebywał przez 10 dni. Opublikował oświadczenie i oddał się do dyspozycji Zarządu TVN. Kamil Durczok opuścił szpital, w którym przebywał przez 10 dni. Opublikował oświadczenie i oddał się do dyspozycji Zarządu TVN. Z treści oświadczenia dowiadujemy się, że Kamil Durczok planuje pozew przeciwko redakcji "Wprost": "Od kilku tygodni trwa bezprecedensowy atak tygodnika WPROST na moją osobę. Wysuwane są kłamliwe insynuacje i oskarżenia, naruszane jest moje dobre imię, reputacja i wizerunek, na który ciężko pracowałem przez 25 lat uprawiania zawodu dziennikarza. Naruszane jest także prawo do prywatności, tak moje, jak i mojej rodziny. Po opuszczeniu szpitala, gdzie przebywałem przez ostatnie 10 dni i gdzie zgodnie z zaleceniami lekarzy byłem pozbawiony dostępu do informacji, poznałem skalę emocji wokół mojej osoby. W moim przekonaniu wszystkie negatywne reakcje zostały wywołane publikacjami i atakiem tygodnika. Wobec przekroczenia granic prawnych i etycznych postanowiłem podjąć zdecydowane działania. Do sądów skierowane będą stosowne pozwy, a do prokuratury odpowiednie zawiadomienia" - czytamy w oświadczeniu. Kamil Durczok przypomniał, że w "Faktach TVN" spędził 9 lat i ciężko tam pracował: "To zespół wspaniałych ludzi, których cenię i lubię. Wspólnie odnieśliśmy niekwestionowany sukces. Ale mam świadomość, że dopóki nie odzyskam dobrego imienia naruszonego przez oszczerstwa WPROST, wywołane przez tygodnik zamieszanie utrudnia normalną pracę moim koleżankom i kolegom z Redakcji. Nie mogę pozwolić na taką sytuację. Dlatego dziś oddałem się do dyspozycji Zarządu TVN. Niezmiennie jestem także gotów i liczę na możliwość spotkania z członkami specjalnej niezależnej komisji powołanej w celu zbadania zarzutów dotyczących mobbingu i molestowania w TVN" - napisał Durczok.

Z treści oświadczenia dowiadujemy się, że Kamil Durczok planuje pozew przeciwko redakcji "Wprost".

Od kilku tygodni trwa bezprecedensowy atak tygodnika WPROST na moją osobę. Wysuwane są kłamliwe insynuacje i oskarżenia, naruszane jest moje dobre imię, reputacja i wizerunek, na który ciężko pracowałem przez 25 lat uprawiania zawodu dziennikarza. Naruszane jest także prawo do prywatności, tak moje, jak i mojej rodziny. Po opuszczeniu szpitala, gdzie przebywałem przez ostatnie 10 dni i gdzie zgodnie z zaleceniami lekarzy byłem pozbawiony dostępu do informacji, poznałem skalę emocji wokół mojej osoby. W moim przekonaniu wszystkie negatywne reakcje zostały wywołane publikacjami i atakiem tygodnika. Wobec przekroczenia granic prawnych i etycznych postanowiłem podjąć zdecydowane działania. Do sądów skierowane będą stosowne pozwy, a do prokuratury odpowiednie zawiadomienia - czytamy w oświadczeniu.

Kamil Durczok przypomniał, że w "Faktach TVN" spędził 9 lat i ciężko tam pracował.

To zespół wspaniałych ludzi, których cenię i lubię. Wspólnie odnieśliśmy niekwestionowany sukces. Ale mam świadomość, że dopóki nie odzyskam dobrego imienia naruszonego przez oszczerstwa WPROST, wywołane przez tygodnik zamieszanie utrudnia normalną pracę moim koleżankom i kolegom z Redakcji. Nie mogę pozwolić na taką sytuację. Dlatego dziś oddałem się do dyspozycji Zarządu TVN. Niezmiennie jestem także gotów i liczę na możliwość spotkania z członkami specjalnej niezależnej komisji powołanej w celu zbadania zarzutów dotyczących mobbingu i molestowania w TVN.

Afera zaczęła się od opublikowanego na początku lutego artykułu we "Wprost", w którym pewna dziennikarka anonimowo opowiedziała o tym, że była molestowana przez byłego przełożonego, osobę popularną, szefa zespołu jednej ze stacji telewizyjnych. W końcu padło nazwisko szefa "Faktów TVN". Kamil Durczok, w rozmowie z TOK FM zaprzeczył zarzutom.

Nigdy nie molestowałem żadnej kobiety. Czym innym jest styl zarządzania. Ja jestem cholerykiem, czasem wybucham w pracy - powiedział wtedy.

W TVN powołana została specjalna komisja, która ma zbadać, czy w stacji dochodziło do mobbingu i molestowania seksualnego. Dopóki komisja pracuje, TVN w żaden sposób nie komentuje sprawy.

Kamil DurczokWprost

alex

• fanizymiko

Agencja PR wypełnia swój kontrakt.

• ja01

Latkowski też dobry gagatek, po trupach do celu.

• olalola

Z tego co zdążyłam oblukać to na plotku też przeprowadza się atak... Zacznijcie w tej redakcji, pisać ciekawsze artykuły, bo niektórym użytkownikom się po prostu nudzi... I nie mam na myśli siebie.

• Slavko M-k

Sorry Kamil, nie lubii cię 75% ludzi w PL i życzy złego. Jesteś takim zarozumiałym cwaniaczkiem i sorry ale mobbing zawsze przegrywa z pracodawcą. Zacznij lepiej szukać nowej pracy ale małe szanse że gdziekolwiek przyjmą no chyba że na czarno bo dom w Szczyrku trzeba utrzymać albo sprzedać.

• toro567

Oceniono 21 razy -1

skoro durczok zaczynasz o sobie czytac...to posluchaj....Nikt nie naruszyl twoje dobra...ty sam sie zbagniłeś do konca... czy czlowiek kulturalny i na poziomie klnie, w ordynarny
    sposob w czasie swojej pracy do podwładnych, do swoich praconikow...????
    dałes tego przyklad...jestes niestety chamem, orynarnie zachowujacym sie pracownikiem telewizji, molestujesz kobiety...jak sam to powiedziales z zona sie dawno rozstales chyba nie z milosci tylko sam wiesz dlaczego ...????? tego juz nie bedziemy wytykac...
    po co szukales znajomosci wsrod osob lekkich obyczajow..ktora trudni sie rowniez
    rozprowadzaniem narkotykow i byla za to kara...i wszyscy o tym tez wiedzieli...a ty rzekomo nie???? wiekszosc bogatych do ktorych i ty nalezysz nie szuka przygod, nie chodzi do qur..ew z narkotykami - wez pensje innej osoby lepiej wyksztalconej ktora zarabia na panstwoej niewielkie pieniadze...byc moze ze masz wiecej szczescia ze zarabiales kokosy ale wlasnie takim jak ty...burakom ze wsi z nadmiaru pieniedzy sie poprzewracalo w glowie i tacy traca swoje rodziny...i potem pokutuja za glupote !!!!!!
    ludzie odebrali cie juz jako chamowatego karzelka- ktory nie ma co szukac w telewizji ...sam sie przekreśliłeś !!!

• Artur Lubanski

Oceniono 4 razy -2

Sprawiłeś mi panie durczok wielki zawód. Początkowo cię broniłem. Po programie Lisa już nie mam wątpliwości. Jesteś pan chory i nie nadajesz się na szefa czegokolwiek, bo szef jest silny siła swoich pracowników.

• sowa4444

Oceniono 4 razy -2

dlaczego blokujecie opinie?

• browaryr

Oceniono 5 razy -3

rurku cały czas drąży temat-mówię wam...

• sowa4444

Oceniono 5 razy -3

dlaczego blokujecie dodane glosy?