Dariusz Kuźniak i Piotr Ślusarz z "Top Chefa" pomogą Amaro wybrać zwycięzcę "Hell's Kitchen". Znamy już wszystkich uczestników!

Poznajcie wszystkich uczestników pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia".

Samotna matka, modelka XXL, narzeczeństwo i fryzjer! Zobacz, kto jeszcze wystąpi w pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia". Zwycięzcę Wojciechowi Amaro pomogą wybrać zawodnicy znani z "Top Chefa".

Dariusz Kuźniak i Piotr Ślusarz walczyli przeciwko sobie o tytuł "Top Chefa" w pierwszej polskiej edycji show. Dziś zamiast rywalizować, zjednoczyli siły. Pomogą Wojciechowi Modestowi Amaro w wyborze najlepszego kucharza spośród uczestników pierwszej edycji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia". Ich zadaniem jest pilnowanie, szkolenie i kontrolowanie uczestników show. Sous szefowie nie tylko będą dbać o to, aby uczestnicy przygotowywali dania zgodnie z przepisami, ale także będą odpowiadać przed samym szefem Amaro za poczynania dwóch rywalizujących drużyn, Czerwonych i Niebieskich. Gra jest warta świeczki, bo na zwycięzcę show czeka 100 tysięcy złotych i praca w Atelier Amaro.

Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia, Dariusz Kuźniak, Piotr Ślusarz, Wojciech AmaroMateriały prasowe

Piotr Ślusarz nie od razu podchwycił pomysł powrotu do telewizji. W końcu jednak się zgodził.

Na początku wahałem się, ponieważ moja rola to gotowanie, a nie praca w telewizji. Po rozmowie z szefem Amaro, stwierdziłem, że to może być dla mnie nowym wyzwaniem i doświadczeniem zawodowym - powiedział.

Dariusz Kuźniak od razu przyjął propozycję.

Jest to kolejna przygoda i doświadczenie. Nie ukrywam podoba nam się ta praca, a gdy dowiedziałem się, że będzie tam również Piotr, pomyślałem, że fajnie będzie znowu razem pracować - powiedział.

Chłopaki zapewniają, że zrobią absolutnie wszystko, co konieczne, by zwycięzcą "Hell's Kitchen" został ktoś, kto w pełni zasłuży na nagrodę.

Ciężka praca z uczestnikami, sprawdzenia ich odporności na stres, podejmowanie szybkich decyzji, praca w zespole i najważniejsze - wygrany będzie pracował u szefa Amaro więc nie pozwolimy nikomu, kto nie będzie spełniał tych warunków przejść przez "Piekielną Kuchnię" i wygrać! - zapewniał Kuźniak.

W kulinarnym reality show "Hells Kitchen - Piekielna Kuchnia" pojawi się też Kurt Scheller. Będzie pełnił rolę mentora w domu uczestników. Menedżerem restauracji Hell's Kitchen został Paweł Gruba.

Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia, Dariusz Kuźniak, Piotr Ślusarz, Wojciech AmaroMateriały prasowe

Znamy już wszystkich uczestników kulinarnego show. Do pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" zgłosili się zarówno profesjonaliści, jak i amatorzy. Każdy z nich wierzy, że to właśnie on wygra nagrodę główną - 100 tysięcy złotych oraz pracę u Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro. Wśród śmiałków, którzy postanowili stanąć twarzą w twarz z najsłynniejszym polskim kucharzem na świecie są m.in. samotna matka, modelka XXL, fryzjer, narzeczeństwo, kura domowa i uczennica liceum. 14 uczestników podzielonych jest na dwie drużyny - Czerwonych i Niebieskich. Tylko najbardziej wytrwali będą mieli szansę przejść do kolejnego odcinka. Oto pełna lista uczestników dwóch drużyn.

CZERWONI :

1. Agata Gawrońska, Warszawa, 18 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Uczennica dwujęzycznego liceum. Żałuje, że nie poszła do szkoły gastronomicznej. Wspólnie z mamą prowadzi firmę cateringową.

Agata Gawrońska, Hell's Kitchen - Piekielna KuchniaMateriały prasowe

2. Paulina Sawicka, Warszawa, 28 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie w branży gastronomicznej: kelnerka, catering, kucharz - Hotel Anders w Starch Jabłonkach. Obecnie kucharz - Restauracja Concept, Warszawa. Narzeczona Łukasza Kawallera z drużyny Niebieskich.

Paulina Sawicka, Materiały prasowe

3. Katarzyna Rajkiewicz, Poznań, 29 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: 8 lat pracy w kuchni na różnych stanowiskach. 5 lat pracy w Anglii - kelnerka, pomoc kuchenna i 3 lata dorywczych prac w Polsce. Samotnie wychowuje 1,5-roczne dziecko.

Katarzyna Rajkiewicz, Materiały prasowe

4. Sylwia Biały, Lublin, 28 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Doświadczenie w branży gastronomicznej: kelnerka, barmanka. Sama o sobie mówi: "Jestem prawdziwą kurą domową".

Sylwia Biały, Materiały prasowe

5. Monika Katreniok, Oslo, Norwegia, 35 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik technologii żywienia. Doświadczenie: przez 15 lat prowadziła restaurację "Monika" w Chorzowie. Obecnie kucharz - Restauracja Oliven w Oslo.

Monika Katreniok, Materiały prasowe

6. Ewa Zakrzewska, Warszawa, 27 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Modelka XXL, właścicielka butiku z ubraniami XXL.

Ewa Zakrzewska, Materiały prasowe

7. Aldona Organiściak, Szczecin, 57 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: kucharz - "Browar Polski" w Szczecinie. Obecnie kucharz - Pub Piwnica w Szczecinie.

Aldona Organiściak, Materiały prasowe

NIEBIESCY:

8. Michał Bystroń, Kraków, 31 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik technologii żywienia zbiorowego. Kucharz z 10-letnim doświadczeniem na różnych stanowiskach. Obecnie zastępca szefa kuchni - Hotel Conrad, Kraków.

Michał Bystroń, Hell's Kitchen - Piekielna KuchniaMateriały prasowe

9. Rafał Kuczkowski, Człuchów, 23 lata
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: 5 lat pracy w zawodzie na różnych stanowiskach.

Rafał Kuczkowski, Hell's Kitchen - Piekielna KuchniaMateriały prasowe

10. Łukasz Kawaller, Warszawa, 24 lata
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Kucharz z wykształcenia. Doświadczenie: kucharz - Hotel Anders w Starych Jabłonkach, kucharz - Restauracja Metamorfoza, Gdańsk. Obecnie kucharz - restauracja Concept, Warszawa.
Narzeczony Pauliny Sawickiej z drużyny Czerwonych.

Łukasz Kawaller, Hell's Kitchen - Piekielna KuchniaMateriały prasowe

11. Arkadiusz Klimkiewicz, Łódź, 25 lata.
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik żywienia. Doświadczenie: kucharz - Hotel Andel's Łódź, kucharz - Hotel Europeum Wrocław. Obecnie kucharz - Restauracja Pieprz i Wanilia, Wrocław. Tata bliźniaków.

Arkadiusz Klimkiewicz, Hell's Kitchen - Piekielna KuchniaMateriały prasowe

12. Carmine Cestaro, Warszawa, 41 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Absolwent szkoły gastronomicznej. Doświadczenie: był kucharzem w Restauracji Osteria Piemonte - Warszawa. Obecnie pracuje w restauracji w Belgii.

Carmine Cestaro, Hell's Kitchen - Piekielna KuchniaMateriały prasowe

13. Grzegorz Kaźmierczak, Sosnowiec, 60 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: pracował w restauracjach w Szwajcarii, Austrii, USA i w Polsce. Był szefem kuchni w restauracji "Malta" w Dąbrowie Górniczej oraz szefem kuchni w "Silesia Catering II" w Parku Chorzowskim.

Grzegorz Kaźmierczak, Hell's Kitchen - Piekielna KuchniaMateriały prasowe

14. Adam Czapski, Opole, 35 lat
Fryzjer, który gotowaniem zajmuje się amatorsko. Brał udział w programach kulinarnych: "Gotuj wszystko", "MasterChef", wygrał program "Ugotowani". Na małym ekranie pojawia od trzynastu lat. Zaczynał w reality show Polsatu "Łysi i blondynki". Mogliśmy go oglądać także w "Szansie na sukces".

Adam Czapski, Hell's Kitchen - Piekielna KuchniaMateriały prasowe

Premiera pierwszej polskiej edycji popularnego na świecie kulinarnego reality show - "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" 8 kwietnia, o godzinie 20:05, w Telewizji Polsat. Macie już swoich faworytów?

Vic